Geproduceerd in eigen huisSpoedlevering in 48 uurAfhalen mogelijk in 24 uur100% tevredenheidsgarantie

Vlag gemeente Aalsmeer

De vlag van de gemeente Aalsmeer bestaat uit 3 horizontale banen met een gelijke hoogte. De bovenste baan is rood, de middelste baan is groen en de onderste baan is zwart.

Gemeente Aalsmeer vlag (70x100cm)
Gemeente Aalsmeer vlag (70x100cm)
€ 15,50
6 stuks
Gemeente Aalsmeer vlag (100x150cm)
Gemeente Aalsmeer vlag (100x150cm)
€ 21,00
6 stuks
Gemeente Aalsmeer vlag (150x225cm)
Gemeente Aalsmeer vlag (150x225cm)
€ 51,00
6 stuks
Gemeente Aalsmeer vlag (200x300cm)
Gemeente Aalsmeer vlag (200x300cm)
€ 77,00
6 stuks


 

Vlag gemeente Aalsmeer heeft niks te maken wapen

 

Waar een gemeentevlag normaal afgeleid is van het wapen van de gemeente, is dat bij de gemeente Aalsmeer niet het geval. De 3 horizontale banen in de kleuren rood, groen en zwart zijn namelijk niet terug te vinden in het wapen van de gemeente.

In 2009 was we sprake dat het wapen van de gemeente Aalsmeer alsnog op de vlag geplaats zou worden. Dit heeft uiteindelijk echter geen doorgang gekregen. Het wapen van de gemeente Aalsmeer bestaat uit een blauw schild met daarop een rode leeuw afgebeeld die in zijn voorpoten een paling vast heeft.

 

Het ontstaan van de vlag van de gemeente Aalsmeer

 

De kleuren uit de vlag van de gemeente Aalsmeer staan symbool voor de aardbeienplaten die rond 1850 heel erg belangrijk waren voor de gemeente. Door de drooglegging van het Haarlemmermeer was het alleen nog maar mogelijk om te vissen op de Westeinderplassen. Daarom besloot men over te stappen op de aardbeienteelt. De kleuren van de vlag zijn om de volgende redenen gekozen:

  • Rood staat voor de vrucht ofwel de aardbei
  • Groen staat voor de bladeren van de aardbei
  • Zwart staat voor de grond/aarde waarin de aardbei groeit

Niet alleen de vlag werd vernoemd naar de aardbei, zo is er ook een “Aardbeienbrug” te vinden aan de Uiterweg in Aalsmeer.

De vlag stamt dan ook uit deze tijdsperiode. Desondanks werd de vlag van de gemeente Aalsmeer pas ruim honderd jaar later officieel erkent in 1976 toen door middel van een raadbesluit de vlag werd aangenomen.

 

 

Over de gemeente Aalsmeer

 

De gemeente Aalsmeer is gelegen ten zuiden van de provincie Noord-Holland en telt maar liefst 31.728 inwoners verdeeld over de dorpen: Aalsmeer, Calslagen, Kudelstaart, Oosteinde en Vrouwentroost.

Aalsmeer is afgeleid van het woord Alsmar dat ook wel palingmeer betekent. Dit verklaart dan ook het wapen van de gemeente Aalsmeer waar een leeuw in zijn voorpoten een paling vasthoudt.

Over Vlaggen.com

Op Vlaggen.com vindt u een groot assortiment internationale en Nederlandse vlaggen, banieren en wimpels. Ook bedrukt u bij ons eenvoudig uw eigen vlag en leveren en plaatsen wij vlaggenmasten. Vlaggen.com is de webshop van Veluwse Vlaggen Industrie, al ruim 60 jaar dé vlaggenspecialist uit Apeldoorn.

Contact opnemen

Veluwse Vlaggen Industrie B.V.
Lage Brink 32
7317 BE Apeldoorn
Nederland

T: 055 - 522 32 08
F: 055 - 521 64 55
E: info@vlaggen.com