Geproduceerd in eigen huisSpoedlevering in 48 uurAfhalen mogelijk in 24 uur100% tevredenheidsgarantie

Italiaanse vlag

Bestel vandaag uw Italiaanse vlag vanaf € 15,50 en wij bezorgen deze binnen drie werkdagen. De vlag van Italië maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind, regen en uv-straling. In ons assortiment vindt u standaard afmetingen, maar wij kunnen de vlag desgewenst ook in andere maten produceren.

Italiaanse vlag vanaf € 15,50    Topkwaliteit vlaggen van ijzersterke glanspolyester    Binnen 3 dagen bij u bezorgd


Alle Italiaanse vlaggen

Italië vlag (70x100cm)
Italië vlag (70x100cm)
€ 11,25
6 stuks
Italië vlag (100x150cm)
Italië vlag (100x150cm)
€ 15,75
6 stuks
Italië vlag (150x225cm)
Italië vlag (150x225cm)
€ 37,75
6 stuks
Italië vlag (200x300cm)
Italië vlag (200x300cm)
€ 59,00
6 stuks


Online de vlag van Italië bestellen

Via onze webshop bestelt u eenvoudig een Italiaanse vlag van hoogwaardige kwaliteit. Klik op het product van uw keuze, selecteer het gewenste aantal vlaggen en rond uw bestelling af. Omdat wij het gehele productieproces op onze eigen locatie uitvoeren, kunnen wij uw nieuwe vlag snel leveren. Voor standaard bestellingen hanteren wij een levertijd van drie werkdagen, spoedbestellingen zijn mogelijk in 48 uur. Wilt u uw vlaggen liever ophalen? Dat kan in de meeste gevallen al binnen 24 uur.

Afmetingen van onze vlaggen

In onze webshop vindt u standaard vier afmetingen waarin u de Italiaanse vlaggen kunt bestellen:

70 x 100 cm
100 x 150 cm
150 x 225 cm
200 x 300 cm

Wilt u uw vlag van Italië in een ander formaat bestellen of er bijvoorbeeld een tekst of logo op laten bedrukken? Dat is bij Vlaggen.com geen enkel probleem. Stel hier zelf uw ideale vlag samen of neem contact met ons op. Bel naar 055 5223 208 of stuur een e-mail naar info@vlaggen.com, onze specialisten helpen u graag verder.

 

Kwaliteit van de vlag

Wij maken onze Italiaanse vlaggen van glanspolyester, ook wel glanspoly genoemd. Dit geeft de vlaggen hun authentieke glans en maakt ze tegelijkertijd zeer duurzaam. Glanspolyester is dan ook een van de meest gebruikte materialen voor het vervaardigen van vlaggen. De vlaggendoeken zijn hierdoor bestand tegen wind en regen en verkleuren niet. De groene, witte en rode banen van de Italiaanse vlag behouden hun mooie, diepe kleuren.

Bestelt u een vlag bij Vlaggen.com, dan werken wij deze af door middel van een zoom en broekingsband. Vlaggen met afmetingen tot 100 x 150 centimeter hebben een lus en een koord. Gaat u voor een grotere vlag, dan werken wij deze af met clips.

Standaard bedrukken wij onze vlaggen eenzijdig. Door een hoge doordruk van 95% - 100% zijn de kleuren echter aan beide kanten goed zichtbaar.

 

Geschiedenis van de Italiaanse vlag

Vanaf 11 mei 1798 werd voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis een vlag gebruikt met drie verticale banen in de kleuren van het huidige Italië. De vlag was het symbool van de Cisalpijnse Republiek; een republiek die door Frankrijk onder Napoleon werd gesticht. Toen de republiek in 1802 omgedoopt werd tot Italiaanse Republiek, werd er ook een nieuwe vlag in gebruik genomen. De vlag bestond uit een groen vierkant in een witte ruit, geplaatst op een rode achtergrond. Ook toen Napoleon Frans keizer werd, werd de vlag aangepast. Van 1814 tot heden is de Italiaanse vlag nog een aantal keer veranderd, onder andere ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.   

 

De kleuren groen, wit en rood

De vlag van Italië bestaat uit drie even brede verticale banen die vanaf de stok in de kleuren groen, wit en rood worden weergegeven. Na enige onvrede over de in maart 2003 vastgelegde kleurspecificaties, zijn de officiële kleuren van de Italiaanse vlag in 2006 bepaald:

Varengroen

17-6153 TC

Helderwit

11-0601 TC

Vlammend scharlakenrood

18-1662 TC

 

Symboliek van de kleuren

Officieel zijn er geen symbolieken toegekend aan de kleuren van de Italiaanse vlag. Er gaan echter wel diverse interpretaties de ronde, ieder met een eigen betekenis voor de kleuren groen, wit en rood. De drie meest gebruikte symbolische betekenissen zijn:

  1. Het groen staat voor de heuvels en vlakten, het wit vertegenwoordigt de besneeuwde Alpen en haar gletsjers, terwijl het rood symbool staat voor de bloedvergieten in tijden van het verenigen van de Italiaanse gebieden.
  2. Een tweede uitleg zoekt het meer in de Italiaanse keuken en geeft de nationale driekleur betekenis door er drie voedingswaren aan te koppelen. Groen staat voor basilicum, het wit voor mozzarella en het rood vertegenwoordigt de tomaat.
  3. De derde symboliek is een verwijzing naar teleologische deugden. Hierbij vertegenwoordigt de groene kleur hoop, staat het wit voor overtuiging en rood voor liefdadigheid.

 

Klantenservice

Heeft u vragen over onze Italiaanse vlaggen of heeft u hulp nodig bij het bestellen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Bel hiervoor  naar 055 5223 208 of stuur een mail naar info@vlaggen.com. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Over Vlaggen.com

Op Vlaggen.com vindt u een groot assortiment internationale en Nederlandse vlaggen, banieren en wimpels. Ook bedrukt u bij ons eenvoudig uw eigen vlag en leveren en plaatsen wij vlaggenmasten. Vlaggen.com is de webshop van Veluwse Vlaggen Industrie, al ruim 60 jaar dé vlaggenspecialist uit Apeldoorn.

Contact opnemen

Veluwse Vlaggen Industrie B.V.
Lage Brink 32
7317 BE Apeldoorn
Nederland

T: 055 - 522 32 08
F: 055 - 521 64 55
E: info@vlaggen.com