Geproduceerd in eigen huisSpoedlevering in 48 uurAfhalen mogelijk in 24 uur100% tevredenheidsgarantie

Nederlandse vlaggen

Online een Nederlandse vlag kopen van hoge kwaliteit kan op Vlaggen.com al vanaf € 5,50. In ons assortiment vindt u naast de Nederlandse vlag ook nationale wimpels, provincievlaggen, provinciewimpels en gemeentevlaggen. Alle Nederlandse vlaggen zijn van hoge kwaliteit spunpolyester en trotseren daardoor gemakkelijk het Hollandse weer. Wilt u snel de Nederlandse vlag kunnen hijsen? Bestel vandaag en wij bezorgen de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis.

Nederlandse vlag vanaf € 5,50           Binnen 3 werkdagen           Hoge kwaliteit: 155 gr/m2 spunpolyester


Nederlandse vlag kopen

75 jaar bevrijding
Gemeente vlaggen
Nationale Tafelvlaggen
Nationale wimpels
Nederlandse vlag
Provincie vlaggen
Provincie wimpels
Tafelvlag masten

Nederlandse vlaggen kopen bij de Veluwse Vlaggenindustrie

 • Hoge kwaliteit: vlaggen van 155 gr/m2 spunpolyester
 • De Nederlandse vlag online kopen vanaf € 5,50
 • Binnen 3 werkdagen thuisbezorgd
 • Snel schakelen bij spoedopdrachten
 • Altijd een flexibel en passend advies 

 

Online de Nederlandse vlag bestellen

Via onze webshop bestelt u eenvoudig een Nederlandse vlag van hoogwaardige kwaliteit. De vlaggen maken wij van het ijzersterke spunpolyster, zodat u niet bang hoeft te zijn dat de vlag kapotgaat door het onvoorspelbare en soms slechte Nederlandse weer. In het assortiment vindt u de meest verkochte afmetingen van de nationale vlaggen, provincievlaggen en gemeentevlaggen:

70 x 100 cm
100 x 150 cm
150 x 225 cm
200 x 300 cm 

Er bestaan veel verschillende afmetingen van vlaggen. De hoogte-en-breedte-verhoudingen van traditionele vlaggen wijken regelmatig af. De meeste vlaggen worden daarom tegenwoordig geproduceerd volgens een 2:3-verhouding om uniformiteit aan te brengen. De afmetingen 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm komt u dan ook het vaakst tegen.

De Nederlandse vlag in andere afmetingen kopen

Uiteraard kunt u de Nederlandse vlag bij ons kopen in ieder formaat. Voor maatwerk kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 055 522 3208 of door een e-mail te sturen.

 

Snelle levering door productie in huis

Wij hanteren geen voorraad. Als vlaggen te lang blijven liggen, kunnen deze namelijk verkleuren. Omdat wij een Nederlandse producent zijn en onze vlaggen niet in het buitenland laten maken, kunnen wij de meeste vlaggen binnen drie werkdagen leveren. Het kleine, professionele team van de Veluwse Vlaggenindustrie is in staat om in korte tijd aan iedere vraag te voldoen: standaard vlaggen of op maat gemaakte vlaggen.

 

Nederlandse provincievlaggen en gemeentevlaggen

In onze webshop koopt u ook vlaggen van de Nederlandse provincies en Nederlandse gemeenten. Zo vindt u in ons ruime assortiment vlaggen van provincies als Zeeland, Zuid-Holland en Friesland en gemeentes als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ook de provincie- en gemeentevlaggen zijn in meerdere afmetingen verkrijgbaar en bovendien zeer eenvoudig online te bestellen. Klik hier om naar de Nederlandse provincievlaggen  en Nederlandse gemeentevlaggen  te gaan.

 

Wimpels ter uitbreiding van de Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag is de enige vlag ter wereld die bij sommige gelegenheden wordt uitgebreid. Met de oranje wimpel boven de nationale driekleur wordt de verbondenheid met het koninklijk huis gevisualiseerd. In het assortiment van Vlaggen.com vindt u zowel oranje als rood-wit-blauwe wimpels. Tevens zijn er ook provinciewimpels te vinden die u kunt gebruiken ter uitbreiding van bijvoorbeeld de bijpassende provincievlag. Bekijk hier de oranje wimpels , Nederlandse wimpels  en provinciewimpels .

 

Achtergrondinformatie over de Nederlandse vlag

Als u een Nederlandse vlag koopt, koopt u een stukje geschiedenis. De vlag in zijn huidige vorm heeft namelijk vele gedaantewisselingen ondergaan. Lees hier interessante achtergrondinformatie over het ontstaan van de vlag en zijn kleuren.

Geschiedenis

De geschiedenis van onze nationale driekleur gaat ver terug. Waar de vroegste voorbeelden van de rood-wit-blauwe vlag uit de zestiende eeuw stammen, zou de vlag – volgens onderzoek van D.G. Muller - al in de veertiende eeuw bestaan hebben. Vroeger was de rode kleur van de Nederlandse vlag oranje, maar op 19 februari 1937 is de huidige driekleur door koningin Wilhelmina vastgelegd in het kortste koninklijke besluit ooit. Als compromis wordt de Nederlandse vlag voor sommige gelegenheden uitgerust met een oranje wimpel. De wimpel staat voor de verbondenheid met het Nederlandse koningshuis.

Het rood, wit en blauw van de vlag staan symbool voor de eenheid en onafhankelijkheid van het Nederlandse Koninkrijk. Zowel op het land als op de zee wordt de driekleur als civiele vlag gebruikt. Ook wordt de vlag gebruikt als oorlogs- en dienstvlag.

 

Kleuren

Na de Tweede Wereldoorlog werden de kleuren rood, wit en blauw gespecificeerd. De rode kleur heet officieel ‘vermiljoen’, het wit is ‘helder wit’ en het blauw heet ‘kobaltblauw’. De CMYK-, RGB- en RAL-codes van de drie kleuren van de Nederlandse vlag vindt u in onderstaande tabel.

 

Kleurcodering

Vermiljoen (rood)

Helder wit (wit)

Kobaltblauw (blauw)

CMYK

0, 90, 100, 10

0, 0, 0, 0

100, 80, 10, 50

RGB

191, 57, 34 (#bf3922)

255, 255, 255 (#FFFFFF)

25, 49, 83 (#193153)

RAL

2002

9010

5013

 

 

Protocol rondom het vlaggen met onze nationale vlag

In ons land gelden officiële protocollen rondom het uithangen van de Nederlandse vlag. In principe wordt van iedereen verwacht zich strikt aan deze regels te houden, maar niemand is hiertoe verplicht. Het protocol voor het hijsen van de vlag luidt als volgt:

 • De Nederlandse vlag wordt bij zonsopkomst opgehesen en neergehaald bij zonsondergang. U mag de vlag alleen ’s nachts laten hangen als beide zijden van de vlag goed worden belicht.
 • Als de vlag gehesen is, mag deze de grond niet raken.
 • De oranje wimpel mag alleen gebruikt worden op Koningsdag en op verjaardagen van leden van het koninklijk huis. De lengte van de wimpel is net zo lang of iets langer dan de diagonaal van de vlag.
 • Bij het halfstok hijsen van de Nederlandse vlag gelden ook strikte regels. Eerst wordt de vlag tot in de top van de mast gehesen. Vervolgens wordt deze “langzaam en statig” neergelaten, tot op de helft van de normale hoogte. Bij het neerhalen wordt de vlag eerst ‘vol’ gehesen, waarna deze in zijn geheel naar beneden gehaald wordt.

Data voor het vlaggen

In Nederland zijn er een aantal vaste data waarop gevlagd mag worden. De Nederlandse vlag mag worden gehesen op de volgende dagen:

 • Koningsdag*
 • 4 mei: Dodenherdenking (halfstok)
 • 5 mei: Bevrijdingsdag
 • De verjaardag van Koningin Máxima*
 • De verjaardag van prinses Amalia*
 • Nederlandse Veteranendag
 • Formele einde van de Tweede Wereldoorlog

* Alleen op de verjaardagen van de koningin, de koningin en de erftroonopvolger mag de vlag voorzien worden van de oranje wimpel. Op de andere data wordt de Nederlandse vlag zonder wimpel gehesen.

 

Contact opnemen met Vlaggen.com

Heeft u vragen over het bestellen van de Nederlandse vlag of bijbehorende wimpels? Heeft u speciale wensen? Wilt u een vlag laten bedrukken ? Neem dan contact op met onze specialisten door te bellen naar 055 522 3208 of te mailen naar info@vlaggen.com.

 

 

Over Vlaggen.com

Op Vlaggen.com vindt u een groot assortiment internationale en Nederlandse vlaggen, banieren en wimpels. Ook bedrukt u bij ons eenvoudig uw eigen vlag en leveren en plaatsen wij vlaggenmasten. Vlaggen.com is de webshop van Veluwse Vlaggen Industrie, al ruim 60 jaar dé vlaggenspecialist uit Apeldoorn.

Contact opnemen

Veluwse Vlaggen Industrie B.V.
Lage Brink 32
7317 BE Apeldoorn
Nederland

T: 055 - 522 32 08
F: 055 - 521 64 55
E: info@vlaggen.com