Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Drenthe

6.05
29.0042.00

Vlag Drenthe

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-drenthe Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Drenthe. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! Bij vlaggen.com bestelt u topkwaliteit vlag van Drenthe is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Drenthe op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208  of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Drenthe

Drenthe (tot 2006 Drente) is een provincie gelegen in het noorden van Nederland. De provincie grenst in het noorden aan Groningen, in het westen aan Friesland en in het zuiden aan de provincie Overijssel. In het oosten grenst de provincie aan Duitsland.

Wie Drenthe zegt, zegt hunebedden. Verdeeld over de provincie zijn er maar liefst 52 hunebedden te vinden! Dit betekent dat er 13.000 jaar geleden (tijdens het Neolithicum) al mensen leefden in de omgeving van Drenthe.

Tegenwoordig wonen er nog steeds mensen in Drenthe. In de provincie zijn maar liefst 493.682 mensen woonachtig. De hoofdstad van de provincie is Assen, echter heeft Emmen met meer dan 68.000 inwoners de meeste inwoners.

De vlag van Drenthe

Drenthe is de eerste provincie met een officiële vlag. Op 19 februari 1947 werd de vlag van Drenthe namelijk vastgesteld bij besluit van Gedeputeerde Staten. De vlag is ontworpen door Gerlof Auke Bontekoe. Meneer Bontekoe was van 1927 tot 1938 nog burgemeester van Sleen en daarna voor korte tijd van het Friese Ooststellingwerf.

De Drentse vlag bestaat uit 5 banen in de kleuren wit en rood die als volgt van boven naar beneden zijn verdeeld: wit, rood, wit, rood en wit. De witte banen zijn 2 keer zo dik als de rode banen. In de middelste witte baan staan 6 rode sterren weergegeven. Tussen de 6 sterren in (dus na 3 rode sterren) is een zwarte toren weergegeven.

Oorsprong vlag

De kleuren rood en wit in de Drentse vlag zijn traditionele kleuren van de Saksen en aartsbisdom Utrecht. Toen Drenthe nog deel uitmaakte van het Oversticht werd het bestuurd vanuit aartsbisdom Utrecht.

De zes rode sterren op de vlag van Drenthe symboliseren de zes dingspelen waar Drenthe vroeger uit bestond. Elk dingspel kon nog weer verder worden onder verdeeld in kerspelen. Elk dingspel (ofwel gebied) vaardigde vervolgens 4 etten af naar de etstoel om namens het dingspel deel te nemen aan het bestuur van de provincie.

De zwarte toren op de vlag verwijst naar het Kasteel van Coevorden. Vanuit dit kasteel regeerden de burggraven van Coevorden namens de bisschop van Utrecht. De toren heeft een zwarte kleur omdat dit goed contrasteert met de witte achtergrond.

Officiële kleuren vlag Drenthe

De officiële kleuren van de vlag van Drenthe zijn vastgelegd in Pantone. De kleuren van de vlag zijn als volgt:
Wit: opaque
Rood: 032U of C
Zwart: opaque

Drentse vlag kopen?

Mocht je de Drentse vlag graag willen kopen, dan kan dat op Vlaggen.com. Kies aan de hand van onze maathulp de juiste afmeting en bestel snel & eenvoudig de vlag op onze website.
Mocht je er niet uit komen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

1 beoordeling voor Vlag Drenthe

  1. Reina Hartlief geverifieerde eigenaar |

    Reina Hartlief (geverifieerde eigenaar)

    Vlag is naar wens.

Een beoordeling toevoegen