Andere suggesties…

29.0042.00
25.0099.00

Tafelvlaggen

Tafelvlag Groningen

6.05

Vlag Groningen

(7 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: vlag-groningen Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Groningen. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Wij gebruiken voor de productie van de vlag van Groningen van ijzersterke glanspolyester. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Groningen desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over de provincie Groningen

Groningen is een provincie gelegen in het noorden van Nederland. De provincie grenst in het zuiden aan Drenthe en in het westen aan Friesland. Aan de oostkant grenst de provincie aan buurland Duitsland.

In de provincie zijn meer dan 580.000 mensen woonachtig. De hoofdstad van de provincie Groningen is Groningen. Meer dan een derde van de bevolking is woont in de hoofdstad. In Groningen worden twee officiële talen erkend; er wordt namelijk naast het Nederlands ook veel Nedersaksisch gesproken.

Groningen kent in totaal 10 gemeentes, namelijk: Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde.

De provincie Groningen wordt ook wel Stad en Ommelanden genoemd. De reden hiervoor was dat historisch gezien de stad (Saksisch) en het omringende platteland een gelijkwaardige positie in het gewest innamen. Er zijn in de historie drie Ommelander kwartieren geweest, namelijk: Hunsingo, Fivelingo en het Westerkwartier.

Over de vlag van de provincie Groningen

De vlag van Groningen werd op 17 februari 1950 vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Groningen.

De hoogte-breedte verhouding van de vlag van de provincie Groningen is 2:3. De vlag toont een groen kruis op een grote wit kruis. In de hoeken van het witte kruis zijn gekleurde vakken terug te vinden. In de rechterbovenhoek en linkeronderhoek is een blauw vlak afgebeeld. In de linkerbovenhoek en in de rechteronderhoek is een rood vlag afgebeeld.

Waar kent de vlag van de provincie Groningen haar oorsprong?

De vlag is gebaseerd op de vlag en het wapen van de Ommelanden en de vlag van de stad Groningen. De kleuren van de stad zijn wit en groen. Die van de vlag van Ommelanden rood, wit en blauw. De vlag van Ommelanden heeft heel veel weg van de Friese vlag.

Het wit met groene kruis is een variant op het Scandinavische kruis. Het kruis op de vlag is een verwijzing naar de handelsrelatie die de provincie heeft met Scandinavië.

Op de aanvoerdersband van FC Groningen wordt ook de Groningse vlag weergegeven.

Hoe is het ontwerp van de vlag van de provincie Groningen tot stand gekomen?

De huidige vlag van de provincie Groningen is ontworpen door Jan Tuin. Jan Tuin was destijds lid van de Gedeputeerde Staten van de provincie; voordat hij burgemeester werd van de stad Groningen.

De provinciale bestuurders konden het niet eens worden over een nieuw ontwerp van de vlag waarna Jan Tuin aanbood om een nieuw ontwerp te maken voor de vlag. Dit ontwerp werd direct zeer positief ontvangen door de provinciale bestuurders.

Voordat er een officiële vlag was, werd het provinciewapen op een wit doek geschilderd bij festiviteiten. Titus van der Laars , (schrijver van het boek Wapens, vlaggen en zegels van Nederland), geboren te Leeuwarden, heeft in het jaar 1913 reeds enkele voorstellen gedaan voor mogelijke vlaggen van de provincie. Hier is echter niks mee gedaan.

Uit welke kleuren bestaat de vlag van de provincie Groningen?

De kleuren van de vlag zijn vastgelegd in Pantone. De kleuren van de vlag zijn als volgt:

 • Rood : 032U
 • Blauw: 300U
 • Groen: 355U
 • Wit: opaque

Vlag Groningen bestellen

De vlag van de provincie Groningen bestel je eenvoudig online via onze webshop. De maathulp helpt je bij het bepalen van het juiste formaat. Twijfel je nog over de afmeting van de vlag of heb je nog vragen over de vlag van de provincie Groningen. Neem dan gerust contact met ons op via de e-mail of per telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

7 beoordelingen voor Vlag Groningen

 1. Peter geverifieerde eigenaar |

  Peter (geverifieerde eigenaar)

  Prima vlag.

 2. L.W Blok geverifieerde eigenaar |

  L.W Blok (geverifieerde eigenaar)

  Alles correct verpakt en verstuurd, met een handige opberg tasje

 3. Folkert wemmenhove geverifieerde eigenaar |

  Folkert wemmenhove (geverifieerde eigenaar)

  Grunn .vlag. altijd goed

 4. Olav Beek geverifieerde eigenaar |

  Olav Beek (geverifieerde eigenaar)

 5. Jim Bont geverifieerde eigenaar |

  Jim Bont (geverifieerde eigenaar)

  Prima

 6. Johannes van der Helm geverifieerde eigenaar |

  Johannes van der Helm (geverifieerde eigenaar)

  Het is beetje te klein verder een mooi vlagje

 7. Willem Molema geverifieerde eigenaar |

  Willem Molema (geverifieerde eigenaar)

  Prima

Een beoordeling toevoegen