Vlag gemeente Leeuwarden

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-leeuwarden Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Leeuwarden. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij gebruiken voor de productie van de vlag van Leeuwarden van ijzersterke glanspolyester. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Leeuwarden desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Leeuwaarden

Leeuwarden is een stad in noorden van Nederland. In Friesland word Leeuwarden ook wel Ljouwert genoemd. De stad is gelegen in de provincie Friesland, waar het ook de hoofdstad is. De gemeente Leeuwarden telt ruim 124.000 inwoners verdeeld over meerdere dorpen.

Leeuwarden is een van de oudste steden van Noord-Nederland. Leeuwarden is ontstaan op terpen die werden opgeworpen aan een waterloop. Hier heeft de stad dan ook haar naam aan te danken.

Plaatsen in de gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden bestaat naast Leeuwarden uit de dorpen: Goutum, Lekkum, Swichum, Wytgaard, Wirdum en Hempens. In 2014 zijn daar nog eens 8 dorpen aan toegevoegd omdat de gemeente Boarnsterhim werd opgeheven. Daarmee voegden ook de dorpen Friens, Grou, Jirnsum, Warstiens, Reduzum, Wergea, Warten en Idaerd zich bij de gemeente Leeuwarden.

Over de vlag van Leeuwaarden

De vlag van Leeuwaarden is op initiatief van Folkert Popma, Marco Florijn en Rienk Wegener Sleeswijk opnieuw ontworpen. De nieuwe vlag welke officieel is vastgesteld op 29 maart 2019 als de gemeentelijke vlag van Leeuwarden is deels gebaseerd op de historische vlag van de stad waar destijds een leeuw op werd afgebeeld. Een ander uitgangspunt voor de nieuwe vlag was de link met het oude gebied Oostergo; waar Leeuwarden een belangrijke plaats was.

Door de fusie met de gemeente Boarnsterhim, was het belangrijk dat ook naar deze opgeheven gemeente een verwijzing in de vlag kwam. Dit werd gedaan door de rood met witte balk aan de hijzijde van de vlag.

Wapen en kleuren van de vlag

De vlag van Leeuwarden bestaat uit de kleuren blauw, geel, rood en wit. De vlag kan als volgt omschreven worden:

“Een blauwe vlag met in het midden een gele klimmende leeuw. Aan de hijszijde van de vlag twee smalle, gelijke banen in de kleuren rood en wit.”

Oude vlag van Leeuwarden

De oude vlag van Leeuwarden bestond uit slechts 2 kleuren: lichtblauw en geel. De vlag was verdeeld in vier gelijke banen. De kleuren op deze vlag werden om en om getoond, te beginnen met de lichtblauwe kleur. Deze vlag werd officieel vastgesteld op 1 augustus 1947.

De vlag met vier banen gaat echter al een stuk verder terug in de tijd. Gerrit Jansz. Hesman een schrijver uit de stad Dokkum documenteerde de vlag namelijk al rond 1700. De kleuren van de oude vlag zijn ontleend aan het gemeentewapen van Leeuwarden.

Vlag van Leeuwarden kopen

De vlag van Leeuwarden koopt u eenvoudig en snel online via onze webshop. Kies uit een van de vier verschillende maten waar de vlag van Leeuwarden in verkrijgbaar is. Mocht u niet weten welke maat vlag u nodig heeft, klik dan hier om advies te krijgen. Mocht u overigens nog aanpassingen of toevoegingen hebben wat betreft onze informatie over de vlag van Leeuwarden, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan natuurlijk ook voor vragen en dergelijken.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

1 beoordeling voor Vlag gemeente Leeuwarden

  1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

    Anoniem (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen