Vlag Afghanistan

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-afghanistan Categorieën: ,

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u de vlag van Afganistan. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Via onze webshop bestelt de vlag van Afganistan van hoogwaardige kwaliteit. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Afganistan op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Afghanistan

Afghanistan officieel het Islamitisch Emiraat Afghanistan, is een land dat zowel tot Centraal-Azië als Zuid-Azië wordt gerekend. Het land wordt begrensd door Pakistan in het zuiden en oosten, Iran in het westen, Turkmenistan, Oezbekistan en Tadzjikistan in het noorden en China in het verre noordoosten

Inwoners van Afghanistan

De Afghaanse hoofdstad Kabul heeft meer dan 5 miljoen inwoners. De overige grote steden in Afghanistan zijn: Herat, Kandahar, Mazar-i-Sharif en Jalalabad.
Afghanistan heeft een bevolking van bijna 37 miljoen mensen, die wonen op een grondgebied van ruim 652.000 km². Binnen de Afghaanse landsgrenzen is 99% van de mensen Islamitisch. De overige 1% is Christelijk.

Oorsprong naam

De naam Afghanistan betekent letterlijk Land van de Afghanen. De Pathanen begonnen de benaming Afghaan voor zichzelf te gebruiken vanaf de islamitische periode.

Over de Afghaanse vlag

Na de val van Kaboel op 15 augustus 2021 zijn er twee entiteiten die beweren de wettige regering van Afghanistan te zijn, elk met een andere vlag. Het door de Taliban gecontroleerde Islamitisch Emiraat Afghanistan, dat het land in handen heeft, gebruikt een wit veld met een zwarte Shahada. De internationaal erkende Islamitische Republiek Afghanistan gebruikt de zwarte, rode en groene driekleur met het nationale embleem in het midden in het wit.

Symboliek van de Afghaanse vlag

De Afghaanse vlag is een verticale driekleur, bestaande uit de kleuren zwart, rood en groen. Het zwart representeert de ‘zwarte geschiedenis’ van Afghanistan als Brits protectoraat, het rood staat voor het bloed van degenen die voor onafhankelijkheid vochten en het groen representeert hoop en welvaart voor de toekomst. In het midden van de vlag bevindt zich een witte versie van het nationale embleem. Op dit embleem staat een moskee, waaraan twee Afghaanse vlaggen zijn bevestigd. De moskee wordt omringt door korenschoven en drie teksten.

In een lint staat ‘Afghanistan’ geschreven en daarboven het jaar ‘1298’ (1919 volgens de westerse kalender), het jaar waarin Afghanistan onafhankelijkheid verkreeg van het Verenigd Koninkrijk. Boven de moskee staat de sjahada, de islamitische geloofsbelijdenis. Vrij vertaald: ‘Er is geen god dan Allah en Mohammed is zijn gezant’.

Officiële kleuren

De Afghaanse vlag heeft de volgende kleuren:

  • Zwart: Pantone black C
  • Rood: Pantone 485 C
  • Groen: Pantone 348 C
  • Wit embleem

De Afghaanse vlag kopen

Wil jij de vlag van Afghanistan? Ga dan nu naar onze website vlaggen.com. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm. De vlaggen worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Vragen over de Afghaanse vlag? Neem contact op via mail of telefoon. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 om vragen te beantwoorden.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Azië

1 beoordeling voor Vlag Afghanistan

  1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

    Anoniem (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen