Vlag gemeente Tilburg

(3 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: v-tilburg Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Tilburg. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij gebruiken voor de productie van de vlag van Tilburg het sterke glanspolyester en staan dan ook garant voor de hoge kwaliteit. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van Tilburg op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Tilburg

De gemeente Tilburg ligt in de provincie Noord-Brabant. De grootste stad van de gemeente, Tilburg, telt 199.1845 inwoners. Het gebied Tilburg is al duizenden jaren oud, maar stadsrechten kreeg Tilburg pas in 1809.

De gemeente Tilburg bestaat uit de stad Tilburg en de drie dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. De gemeente Tilburg kent maar liefst 222.601 inwoners en is daarmee de zevende gemeente van Nederland.

Over de vlag van Tilburg

De vlag van Tilburg is nog helemaal niet zo heel lang officieel vastgesteld. Dit gebeurde namelijk pas bij raadsbesluit op 2 januari 1997. De vlag symboliseert de samenvoeging van 3 gemeenten: Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Deze samenvoeging vond plaats in 1997.

Beschrijving vlag

De officiële beschrijving van de vlag van Tilburg luidt als volgt:

“Drie banen, blauw, geel en blauw, waarover een baan, waarvan de breedte gelijk is aan 1/3 van de hoogte van de vlag, verdeeld in drie blokken, geel, blauw en geel.”

Kleuren vlag Tilburg

De kleuren van de vlag van Tilburg zijn ontleend aan de kleuren uit de wapens van de 3 gemeenten. De 3 gemeentes voerden namelijk allen in hun vlag de kleuren geel (goud) en blauw (lazuur).

Historie Tilburgse vlag

Voordat de huidige vlag werd ingevoerd was er geen officiële vlag. Men gebruikte destijds een hele simpele vlag met twee horizontale banen in de kleuren blauw en geel. De kleuren zoals hierboven ook al beschreven zijn afkomstig uit het gemeentewapen van Tilburg.

Tilburgse vlag bestellen

De vlag van Tilburg bestel je heel eenvoudig in onze webshop. Aan de hand van onze maathulp bepaal je eenvoudig jouw maat. Afrekenen gaat eenvoudig en snel met onder andere de betaalmiddelen iDeal en creditcard. Bovendien wordt uw bestelling binnen 48 uur op maat gemaakt en verzonden.

Mocht u nog vragen hebben over de Tilburgse vlag, neem dan gerust contact met ons op. Ook horen wij het graag wanneer u op- en/of aanmerkingen heeft op onze omschrijving. Wij willen onze bezoekers zo goed mogelijk informeren over de vlag van Tilburg

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

3 beoordelingen voor Vlag gemeente Tilburg

 1. Johan Hamers geverifieerde eigenaar |

  Johan Hamers (geverifieerde eigenaar)

 2. Henrie K. geverifieerde eigenaar |

  Henrie K. (geverifieerde eigenaar)

  Mooi product. Volgens afspraak geleverd

 3. Gerard van Riel geverifieerde eigenaar |

  Gerard van Riel (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen