Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Limburg

6.05
29.0042.00

Vlag Limburg

(2 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: v-limburg Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Limburg. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Wij vervaardigen de vlag van Limburg maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Limburg op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208  of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Limburg

Limburg is een provincie gelegen in het zuiden van Nederland. De provincie grenst in het noorden aan de provincie Gelderland en in het noordwesten aan de provincie Noord-Brabant. Bovendien grenst Limburg ook aan twee landen; namelijk Duitsland én België.

De naam van de Provincie Limburg is rechtstreeks afkomstig van het oude hertogdom Limburg. De naam is echter nog niet zolang in gebruik. Pas sinds 1815 wordt de naam Limburg gebruikt om er zowel de huidige Nederlandse als dat van de Belgische provincie mee aan te duiden.

Over de vlag van Limburg

Op 28 juli 1953 is bij besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg de officiële vlag van Limburg vastgesteld. De vlag bestaat uit drie banen; twee gelijke horizontale banen van wit (boven) en geel (onder) en een smallere blauwe baan er tussenin. Over deze drie banen staat aan de hijszijde (links) een gekroonde rode leeuw afgebeeld.

De vlag is ontworpen door de Maastrichtse Louis Maris. In het ontwerp van deze architect ontbrak echter de kleur geel. De onderste baan was namelijk wit. Naast het voorstel van die van Maris waren er ook andere inzendingen; deze werden echter afgewezen.

De kleuren & het wapen

De kleuren van de vlag zijn ontleed aan het provinciewapen. Dit provinciewapen bestond uit de wapens van de vier voornaamste vorstendommen tot de komst van de Fransen in 1794, die behoorden tot de tegenwoordige provincie Limburg. De kleuren zijn op basis daarvan als volgt verdeeld:

 • Zilver van het Valkenburgse en Limburgse wapen;
 • Rood van het Valkenburgse, Hornse en Limburgse wapen;
 • Blauw van het Gelderse wapen;
 • Goud van het Hornse, Gelderse en Gulickse wapen;

De rode leeuw die aan de hijszijde van de vlag staat afgebeeld verwijst naar het oude Hertogdom Limburg. De kroon en de dubbele staart maken hem de Limburgse leeuw. Opmerkelijk is echter dat het territorium van dit Hertogdom zich amper in het gebied van bevond van de huidige provincie Limburg.

Officiële kleuren van de vlag

Op 25 januari zijn de officiële kleuren van de Limburgse vlag vastgelegd in Pantone-codering. De kleuren zijn als volgt:

 • Wit: opaque
 • Geel: PMS 130 C
 • Blauw: PMS 072 C
 • Rood: PMS 032 C

Limburgse vlag kopen

De vlag van Limburg koop je eenvoudig en snel bij de Veluwse Vlaggen Industrie. Kies jouw maat en bestel jouw vlag online. Je hebt keuze uit verschillende betaalmogelijkheden. Bovendien leveren we binnen 48 uur. Dus waar wacht je nog op?

Mocht je overigens nog toevoegingen hebben aan de geschiedenis van de vlag van Limburg, wij staan altijd open voor nieuwe informatie. Schroom dus niet om contact op te nemen.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

2 beoordelingen voor Vlag Limburg

 1. F.L.H. Vinken geverifieerde eigenaar |

  F.L.H. Vinken (geverifieerde eigenaar)

  Prima kwaliteit

 2. R. Lispet geverifieerde eigenaar |

  R. Lispet (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen