Vlag gemeente Maastricht

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-maastricht Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Maastricht. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. Wij maken de vlag van Maastricht van hoogwaardige kwaliteit. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Maastricht op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Maastricht

Maastricht is een stad en gemeente gelegen in de meest zuidelijke provincie van Nederland; Limburg. De stad is tevens de hoofdstad van de provincie. Met een kleine 120 duizend inwoners is het de grootste stad van de provincie.

Maastricht wordt al meer dan 2000 jaar bewoond en heeft een lange en veelbewogen geschiedenis. Dit is ook terug te zien in de velen historische gebouwen en kunstschatten van de stad. Maastricht heeft haar naam te denken aan haar ligging aan de rivier de Maas (Maastricht = Mosa Trajectum = doortocht door de Maas).

Over de vlag van Maastricht

De vlag van Maastricht toont hetzelfde beeld als het wapen van de gemeente; namelijk een rode vlag met een witte, vijfpuntige, ster. Het hart van de ster is op 1/3 van de breedte en op de helft van de hoogte van de vlag uitgelijnd.

Historie Maastrichtse vlag

De vlag wordt voor het eerst schriftelijk vermeldt in 1415. Vervolgens worden in verschillende schriftelijke stukken kleine aanpassingen op deze vlag vermeld zoals een groen en geel veld dat ergens op de vlag zou moeten zitten. Echter zijn hier geen tekeningen van.

In 1647 blijkt de witte ster op het rode veld teruggekeerd op de vlag, die in dat jaar met het oog op de op handen zijnde Vrede van Münster werd gemaakt.

Tussen 1938 en 1994 heeft Maastricht nog tijdelijke en andere vlag gevoerd. Dit had te maken met het feit dat mensen de vlag van Maastricht te veel vonden lijken op de vlag van de Sovjet Unie. Daarom werd de vlag vervangen door een vlag met 2 horizontale banen in de kleuren wit (boven) en rood (onder). De vlag was, onbedoeld, identiek aan de vlag van Polen.

Na de val van het communisme werd de oude vlag op 1 januari 1994 alsnog in ere hersteld.

Officiële beschrijving vlag Maastricht

De officiële beschrijving van de Maastrichtse vlag luidt:

“Rood met een witte vijfpuntige ster, waarvan de hoogte 3/5 van de hoogte van de vlag bedraagt. De hoogte-breedteverhouding van de vlag is 2 : 3”

Maastrichtse vlag kopen

Kom jij uit Maastricht of ben je woonachtig in Maastricht? Dan mag een Maastrichtse vlag zeker niet ontbreken in jouw kast. De vlag is verkrijgbaar in 4 formaten en wordt op werkdagen binnen 48 uur geproduceerd en geleverd.

Mocht je nog vragen hebben over de vlag of over de maatvoering van de vlag; dan komen wij graag in contact. Mocht je aanvullingen hebben op onze informatie over de vlag van Maastricht; ook dan horen wij het graag.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

1 beoordeling voor Vlag gemeente Maastricht

  1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

    Anoniem (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen