Vlag Twentse Ros

(4 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: v-twentse-ros Categorieën: ,

25.0099.00

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Twente

Twente is een gebied in het oosten van Nederland en beslaat ongeveer de helft van de provincie Overijssel. Het gebied grenst in het westen en noorden aan Salland, in het zuiden aan de Achterhoek en in het oosten aan Duitsland.

Inwoners

Twente beslaat een gebied van 1504 km² en heeft 630 duizend inwoners. 33.9% van de bevolking is Rooms-Katholiek, 34% hangt geen geloof aan, 15.5% is Nederlands-hervormd, 6.1% gereformeerd, 5.4% is islamitisch en 5.1% is joods, hindoe of boeddha. De 3 grote steden in Twente zijn: Enschede, Hengelo en Almelo.

FC Twente

De bewoners van Twente worden ‘Tukkers’ genoemd en men spreekt Twents. Tukkers is ook de bijnaam van de fans van FC Twente, wat de grootste club van Overijssel en Twente is. In het logo van FC Twente zitten ook dezelfde steigerende paarden als in de vlag van Twente zelf.

Vlag van Twente

Deze regionale vlag, ook wel het Twentse ros genoemd, is aangenomen in 1981 naar ontwerp van J.J. Deinse. Het is een rode vlag met in het midden een steigerend ros. In de laatste paar decennia is het streekbewustzijn enorm gegroeid in onder andere Twente en daarmee werd de Twentse vlag ook populairder. Nu wordt eenzelfde ontwerp ook gebruikt in bijvoorbeeld het logo van FC Twente, de Regio Twente en de busdienst Twente.

Ontwerper vlag van Twente

De ontwerper van de vlag van Twente is J.J. Deinse, hij was een Twentse historici die al zijn tijd in de Twentse geschiedenis stopte. Naast de Twentse vlag ontwierp hij ook het Twentse wapen en schreef hij het Twents volkslied.

Vlag van Twente kopen

De vlag van Twente kunt u eenvoudig bij ons bestellen in de volgende 4 formaten: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wij produceren en leveren op werkdagen binnen 48 uur.

Voor vragen en opmerkingen kunt u elke werkdag van 8:30 tot 17:00 bij onze klantenservice terecht.

Provincie

Overijssel

4 beoordelingen voor Vlag Twentse Ros

 1. Rene geverifieerde eigenaar |

  Rene (geverifieerde eigenaar)

 2. trees weernink geverifieerde eigenaar |

  trees weernink (geverifieerde eigenaar)

  hangt heerlijk in de wind

 3. Edith geverifieerde eigenaar |

  Edith (geverifieerde eigenaar)

 4. Rgm Ikink geverifieerde eigenaar |

  Rgm Ikink (geverifieerde eigenaar)

  De vlag is van goede kwaliteit, en ik denk dat hij lang mee gaat

Een beoordeling toevoegen