Vlag Amsterdam

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-amsterdam Categorieën: ,

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u de vlag van Amsterdam. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Via onze webshop bestelt de vlag van Amsterdam van hoogwaardige kwaliteit. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Amsterdam op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Vlag van Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland. Amsterdam is met bijna 900.000 de grootste stad van Nederland qua inwoners.

De stad Amsterdam heeft zijn naam te danken aan haar ligging. De stad is namelijk gebouwd bij een aangelegde dam (gebouwd in de 13de eeuw) in de Amstel. Kort na 1300 kreeg Amsterdam stadsrechten en groeide het al snel uit tot een echte handelsstad.

De stad groeide vervolgens snel door een toestroom van buitenlanders uit vooral de “Zuidelijke Nederlanden”, Duitsland en de Scandinavische landen Zweden, Finland en Noorwegen. Deze toestroom zorgde dat de stad snel uitbreide.

Over de vlag van Amsterdam

Op 5 februari 1975 werd de vlag van Amsterdam officieel aangenomen. De vlag is in feite een banier van het wapen van de stad. De Amsterdamse vlag bestaat uit 3 horizontale banen in de kleuren (van boven naar beneden): rood, zwart en rood. In de zwarte baan zijn 3 witte Andreaskruisen afgebeeld. De vlag heeft een hoogte-breedteverhouding van 2:3.

Voor 1975 voerde Amsterdam nog 2 andere vlaggen.

  • 16e eeuw
    5 banen met de kleuren (van boven naar beneden) rood, zwart, wit, zwart en rood. In het midden van de vlag is het wapen van Amsterdam groot afgebeeld. Het wapen valt over alle banen heen.
  • 17e eeuw tot 1975
    De vlag die daarop volgde bestond uit slechts drie banen met de kleuren (van boven naar beneden) rood, wit en zwart. In het midden van de witte baan is het wapen van de stad klein afgebeeld.

Herkomst

De betekenis van de 3 kruizen op de vlag is onbekend. Men gaat er echter vanuit dat deze zijn afgeleid van het wapen van de familie Persijn. De familie Persijn zou de stichter zijn van de huidige Dam. De familie Persijn heeft ook andere bezittingen. Zo zijn de 3 kruizen ook terug te zien in de wapens van Amstelveen en Ouder-Amstel.

Een andere theorie is dat de 3 kruizen staan voor de 3 plagen die Amsterdam getroffen hebben, namelijk het water, het vuur en de pest. De laatste theorie die je veel hoort is dat de drie kruizen staan voor de drie doorwaardbare plaatsen in de Amstel.

Gebruik van de vlag van Amsterdam

De vlag van Amsterdam ken je wellicht van de aanvoerdersband van voetbalclub Ajax. Zij hebben de vlag van Amsterdam namelijk omgetoverd in een aanvoerdersband. Hier voetballen ze al jaren mee. De drie kruizen kunt u verder kennen van de Amsterdammertjes; ofwel de rode paaltjes in de binnenstad van Amsterdam.

Vlag Amsterdam bestellen

Ben jij op zoek naar de vlag van Amsterdam? Zoek dan niet verder en bestel jouw Amsterdamse vlag bij Vlaggen.com. Wij zijn al meer dan 60 jaar dé vlaggenproducent van Nederland. Wij bieden de vlag van Amsterdam aan in 4 formaten, namelijk: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm.

Je bepaalt de maat van jouw vlag heel eenvoudig doormiddel van onze maathulp. Op basis van de lengte van jouw vlaggenstok of vlaggenmast bepalen we het geschikte formaat vlag voor u. Mocht u er met het bestellen niet uitkomen; schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Provincie

Noord-Holland

1 beoordeling voor Vlag Amsterdam

  1. ronald Z. geverifieerde eigenaar |

    ronald Z. (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen