Andere suggesties…

29.0042.00
6.05

Vlag Noord-brabant

(5 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: v-noordbrabant Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Noord-Brabant. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! Wij gebruiken voor de productie van de vlag van Noord-Brabant van ijzersterke glanspolyester. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Noord-Brabant bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Noord-Brabant

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland. Noord-Brabant grenst aan maar liefst 4 provincies. In het zuidoosten aan de provincie Limburg, in het noordoosten aan de provincie Gelderland, in het zuidwesten aan de provincie Zeeland en ten slotte in het noordwesten aan de provincie Zuid-Holland. In het zuiden grenst het aan buurland België. De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant is ’s Hertogenbosch ofwel Den Bosch.

Er wonen ruim 2,5 miljoen mensen in de provincie. Het grootste gedeelte hiervan is woonachtig in de Eindhoven, waar maar liefst 235.00 wonen.

Noord-Brabant heeft haar naam te danken aan het Hertogdom Brabant die gedurende de Middeleeuwen een groot gebied in de huidige provincie Noord-Brabant bezat. Het Hertogdom bezat grond van ’s-Hertogenbosch tot aan Brussel en was zeer welvarend. Aan deze situatie kwam echter een einde door de Nederlandse opstand.

In de Franse tijd, bij de stichting van Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1815, werden er op het grondgebied van het voormalige hertogdom Brabant drie provincies gevormd, namelijk: Noord-Brabant, Zuid-Brabant en Antwerpen.

In 1830 koos België er voor om zich af te scheidden van het koninkrijk. Noord-Brabant bleef bij Nederland, de 2 andere provincies werden Belgisch grondgebied.

Over de vlag van Noord-Brabant

De vlag van Noord-Brabant is op 21 januari 2959 vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. De vlag heeft het patroon van een schaakbord met 24 vlakken in de kleuren rood met wit.

De vlag gaat echter officieus al een stuk langer mee. De Noord-Brabantse vlag stamt namelijk al uit de Middeleeuwen. Het is helaas niet bekend wie de vlag destijds ontwierp. De Brabantse vlag heeft daarmee ook de hoogste anciënniteit onder alle Nederlandse provincievlaggen.

De kleuren & het wapen

De kleuren rood en wit komen voort uit het wapen van het graafschap Leuven, dat sinds 1085 een unie vormde met Landgraafschap Brabant. Sindsdien werden de kleuren gevoerd op vlaggen, wimpels en andere Brabantse standaarden.

Gedurende de Middeleeuwen en de eeuwen daarna zouden rood en wit veel gebruikt worden in Brabant. Vooral schepen voeren onder een rood-witte vlag. Eind negentiende eeuw raakte de geblokte vlag voor korte tijd in onbruik en werd het vervangen door een vlag waar het provinciewapen op stond afgebeeld.

Het provinciewapen van Noord-Brabant bestaat uit een gouden leeuw op een zwarte grond. Dit wapen kent ook haar oorsprong in Hertogdom Brabant. Dankzij meneer J. Smit werd de hedendaagse vlag van Noord-Brabant toch weer in gebruik genomen. De reden hiervoor is onbekend.

Officiële kleuren

De kleuren van de vlag zijn vastgelegd door Pantone. Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Dit bedrijf heeft ook de officiële kleuren van de Brabantse vlag vastgelegd.

Rood: 032U of C
Wit: Opaque

Brabantse vlag kopen

Wilt u de Brabantse vlag kopen? Dat kan gemakkelijk en op onze website. Kies de juiste maat vlag en betaal veilig met een van onze betaalmethoden. Wij produceren al meer dan 60 jaar onze vlaggen zelf in Apeldoorn. Hierdoor kunnen we ook snel en flexibel leveren; vandaag besteld is binnen 48 geleverd.

Vragen en/of opmerkingen over de vlag van Brabant? Wij horen het graag.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

5 beoordelingen voor Vlag Noord-brabant

 1. Ad B. geverifieerde eigenaar |

  Ad B. (geverifieerde eigenaar)

  Mooie kwaliteit.

 2. Elly geverifieerde eigenaar |

  Elly (geverifieerde eigenaar)

  Prima product. Snelle levering.

 3. Anoniem geverifieerde eigenaar |

  Anoniem (geverifieerde eigenaar)

 4. Mientje Van t Geloof geverifieerde eigenaar |

  Mientje Van t Geloof (geverifieerde eigenaar)

  Super

 5. Henk Van Beers geverifieerde eigenaar |

  Henk Van Beers (geverifieerde eigenaar)

  Het Brabants rood is anders; het wit wordt vanwege doorschijnendheid vaal grauw.

Een beoordeling toevoegen