Andere suggesties…

29.0042.00

Tafelvlaggen

Tafelvlag Gelderland

6.05

Vlag Gelderland

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-gelderland Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Gelderland. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij vervaardigen de vlag van Gelderland maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Gelderland op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Gelderland

Gelderland is, met een oppervlakte van 5136,31 km², de grootste provincie van Nederland. De oppervlakte kan onder worden verdeeld in verschillende landstreken zoals de Veluwe, de Betuwe en de Gelderse Vallei.

De provincie grenst in het noorden aan de provincie Overijssel, in het noordwesten aan Flevoland, in het westen aan Utrecht en in het zuiden aan de provincies Limburg en Noord-Brabant.

In het oosten van grenst de provincie Gelderland aan Duitsland. De hoofdstad van Gelderland is Arnhem, de stad met de meeste inwoners is Nijmegen en de gemeente met de grootste oppervlakte grond is Apeldoorn.

Over de vlag van Gelderland

Op 15 april 1953 werd door de Provinciale Staten de vlag van de provincie Gelderland vastgesteld en bestaat uit de kleuren blauw, geel en zwart. De officiële beschrijving luidt:

“Drie liggende banen van gelijke hoogte, van boven naar beneden: blauw, geel en zwart.”

Gelderland had zelf echter een ander plan met de vlag. In grote lijnen waren hun plannen gelijk aan de huidige vlag. Echter wou Gelderland eigenlijk ook graag een hertoghoed plaatsen op de middelste (gele) baan. Dit verzoek werd echter afgekeurd door de Hoge Raad van Adel. Zij hadden liever niet dat er geen symbool werd opgenomen in de vlag.

Kleuren & het wapen van de vlag

Zoals hierboven al werd beschreven bestaat de vlag van Gelderland uit 3 kleuren: blauw, geel en zwart. De kleuren van de vlag zijn afgeleid van het wapen van Gelderland. Het wapen van Gelderland bestaat uit een schild dat wordt gedragen door twee leeuwen. In het schild zie je wederom twee leeuwen.

Op de linkerhelft van het schild is een gouden leeuw afgebeeld op een blauwe achtergrond. Dit is een verwijzing naar het wapen van het Hertogdom Gelre. Dat destijds een groot gedeelte van de grond bezat in de omgeving van het huidige Gelderland.

Een ander Hertogdom met veel grond in de omgeving van het huidige Gelderland destijds was hertogdom Gulik. Op de rechterhelft van het schild is een zwarte leeuw afgebeeld op een gouden achtergrond wat een verwijzing is naar het Hertogdom Gulik.

De combinatie van het gouden met blauwe schild en de zwarte leeuw van Hertogdom Gulik is de reden voor de huidige kleurencombinatie op de vlag van Gelderland.

Officiële kleuren

De officiële kleuren zijn vastgelegd door Pantone. Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Om er voor te zorgen dat iedereen de juiste kleuren gebruikt zijn er eenduidige afspraken  gemaakt tussen alle partijen in een ontwerp- en productproces.

De officiële kleuren zijn:

Blauw: PMS 286
Geel: PMS 108 / process yellow
Zwart: opaque

Vlag van Gelderland kopen

De vlag van Gelderland koopt u eenvoudig en snel via onze website. U kunt kiezen uit 4 afmetingen: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. De afmeting bepaalt u aan de hand van onze maathulp.

Mocht u nog vragen hebben over de vlag, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Mocht u overigens nog interessante informatie hebben over de vlag van Gelderland, die nog op onze pagina vermeldt staat, dan horen wij dit graag.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

1 beoordeling voor Vlag Gelderland

 1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

  Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Mooie, stevige vlag.

  • Brian Lutgendorff

   Brian Lutgendorff

   Goed om te horen! Veel plezier van uw aankoop! 🚩

Een beoordeling toevoegen