Vlag Veluwe

(3 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: v-veluwe Categorieën: ,

25.0099.00

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over de Veluwe

De Veluwe is een streekgebied in de Nederlandse provincie Gelderland. Het streekgebied bevindt zicht tussen het IJsseldal, de Veluwerandmeren, de Nederrijn en de Gelderse Vallei. In het zuidwesten van de Veluwe vindt je Nationaal Park De Hoge Veluwe; dat met een hectare van 55 km² slechts een twintigste deel is van het streekgebied de Veluwe. De streek grenst aan verschillende andere streken waaronder Salland, de Achterhoek en de Twente Ros.

Het gebied kenmerkt zich door haar bebossing. De Veluwe is zo’n 1000 km² groot waarvan 912 km² is aangemerkt als Natura 2000-gebied. Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden in Europa. De Veluwe bestaat voornamelijk uit loof- & naaldbos. Daarnaast vindt je er grote zandverstuivingen, heidevelden, landbouwgrond en stedelijk gebied.

Bevolking Veluwe

De Veluwe zelf wordt beperkt bewoond. In een straal van 10 km buiten de Veluwe wonen echter honderdduizenden mensen in steden als Arnhem, Apeldoorn, Harderwijk, Ede & Barneveld.
De Veluwe is een overwegen protestantse streek wat betreft geloof. Het noorden en westen van de Veluwe maken ook onderdeel uit van de Bijbelgordel die begint in het noorden van Overijssel en eindigt in Zeeland.

Over de Veluwse vlag

Het is onbekend wanneer de vlag officieel is aangenomen en door wie de vlag ontworpen is. De kleuren van de vlag lijken afgeleid van de vlag van Gelderland: geel, blauw en zwart. Dit is echter wederom niet bevestigd.

De vlag bestaat uit 5 horizontale vlakken in de kleuren (van boven naar onder) geel, blauw, geel, blauw en geel. Te midden van de blauwe vlakken is een zwart rennend hert weergegeven. Dit lijkt een verwijzing te zijn naar de dieren die leven in het beboste gebied van de Veluwe.

Veluwse vlag bestellen

Mocht je interesse hebben in de Veluwse vlag, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wanneer je de vlag op werkdagen voor 15:00 besteld, dan produceren en leveren we de vlag binnen 48 uur. Heb je de vlag sneller nodig? Bel ons dan op 055-522 3208 of stuur een e-mail naar info@vlaggen.com.

We leveren de vlag van de Veluwe in 4 standaard formaten, namelijk: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Hulp nodig bij het bepalen van de juiste maat vlag? Gebruik dan onze maathulp.
Andere vragen over de Veluwse vlag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

3 beoordelingen voor Vlag Veluwe

 1. Ton Corveleijn geverifieerde eigenaar |

  Ton Corveleijn (geverifieerde eigenaar)

  Eigenlijk zou ik meer dan 5 sterren willen geven! Zo’n goede kwaliteit en service kom je niet vaak tegen!

 2. Anoniem geverifieerde eigenaar |

  Anoniem (geverifieerde eigenaar)

 3. Tonny geverifieerde eigenaar |

  Tonny (geverifieerde eigenaar)

  Goede kwaliteit in plaats van zo’n stoffen flodder vlag die je bij andere bedrijven kunt bestellen.

Een beoordeling toevoegen