Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Utrecht

6.05
29.0042.00

Vlag Utrecht

Artikelnummer: v-utrecht Categorieën: ,

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u de vlag van Utrecht. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van Utrecht maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Utrecht op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over de provincie Utrecht

De provincie Utrecht is de meest centraal gelegen provincie van Nederland. Met een oppervlakte van slechts 1.485 km² is het de op een na kleinste provincie van het land. Enkel Flevoland is kleiner dan de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht grenst in het westen en zuidwesten aan Zuid-Holland, in het oosten en zuidoosten aan Gelderland en in het noordwesten aan Noord-Holland.

De hoofdstad en tevens grootste stad van de provincie Utrecht is Utrecht. Daarop volgen Amersfoort (157.871), Veenendaal (67.381), Zeist (65.128) en Nieuwegein (inw. 64.053). De provincie kent in totaal 26 gemeenten.

Over de vlag van de provincie Utrecht

De vlag van de provincie Utrecht is op 15 januari 1952 vastgesteld door de Provinciale Staten. De Utrechtse vlag bestaat uit twee horizontale banen in de kleuren (van boven naar beneden) wit en rood. Links bovenin de witte baan staat een rood kanton met daarin een wit kruis.

Officiële beschrijving vlag

De vlag wordt in het besluit van de Provinciale Staten als volgt beschreven:

“Twee liggende banen, boven wit, onder rood, in de bovenhoek van de witte baan aan de zijde van de stok, ter grootte van 2/3 van de hoogte van deze baan, een vierkant rood vak, waarop een wit kruis.”

Oorsprong vlag provincie Utrecht

In de eerste 15 jaar na de Tweede Wereldoorlog met Duitsland namen veel provincies eigen vlaggen aan. In 1938 voerde de provincie Utrecht al een vlag om de provincie te symboliseren. Deze vlag was een horizontale driekleur met de kleuren (van boven naar beneden) rood, wit en geel. Deze vlag had echter geen officiële status.

In 1951 adviseerde de Hoge Raad van Adel de provincies om een eigen vlag aan te nemen. Er werd gekozen voor een vlag die verwees naar 2 andere vlaggen, namelijk de wit-rode tweekleur van het Aartsbisdom Utrecht en een wit kruis in een rood veld van het Sticht Utrecht.

Waar provincievlaggen als die van Friesland veel populariteit kennen; is de vlag van de Provincie Utrecht vrij anoniem.

Officiële kleuren van de Utrechtse vlag

De kleuren van de provincie Utrecht haar vlag zijn vastgelegd in Pantone. Hieronder een weergave van de exacte kleuren.

  • Wit: opaque
  • Rood: PMS 032U of C

Vlag van Utrecht kopen?

De vlag van de provincie Utrecht wordt na een bestelling op maat gemaakt voor klant in onze eigen productiehal. Ben je dus op zoek naar een vlag van de provincie Utrecht, bestel deze dan eenvoudig en snel op onze website. U kunt betalen met iDeal of creditcard en ontvangt uw vlag bovendien binnen 48 uur in huis.

De juiste afmeting van uw vlag bepaalt u heel eenvoudig middels onze maathulp. Deze vertelt op basis van de lengte van uw vlaggenstok of vlaggenmast welk formaat vlag u nodig heeft. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Utrecht” te beoordelen