Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Flevoland

6.05
29.0042.00

Vlag Flevoland

Artikelnummer: v-flevoland Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Flevoland. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. de vlag van Flevoland in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Flevoland bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Flevoland

Flevoland is een provincie in het midden van Nederland en grenst aan maar liefst 5 andere provincies. In het noorden grenst het aan de provincie Friesland, in het noordoosten aan Overijssel in het zuidoosten aan Gelderland, en in het zuidwesten aan Utrecht en Noord-Holland. In het westen grenst de provincie aan het Marker- en IJsselmeer.

Flevoland is de jongste en kleinste provincie van Nederland en bestaat uit 2 polders: de Noordoostpolder en de Flevopolder. Deze zijn beiden ontstaan door de drooglegging van de Zuiderzee met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. De polders zijn met het land verbonden door middel van bruggen, tunnels en dijken.

De naam is afgeleid van het Flevomeer. Aangezien het hier land betrof werd de naam gewijzigd naar Flevoland. Omdat de provincie vrij jong is; is er beter nagedacht over de indeling er van. De provincie kenmerkt zich dan ook door haar open ruimte en strakke indeling.

De provincie Flevoland is onderverdeeld in slechts 6 gemeentes, namelijk:

De vlag van Flevoland

De vlag werd op 15 februari 1989 formeel vastgelegd als de vlag van Flevoland door Gedeputeerde Staten.

De vlag van Flevoland bestaat uit twee horizontale banen in de kleuren blauw (boven) en onder (groen). Deze twee banen worden gescheiden door een smalle gele baan. Dit vanaf de broekzijde tot aan de helft van de vlag 3 golvende bewegingen maakt. Aan de linkerkant van de blauwe baan is een witte fleur de lis geplaatst.

Oorsprong vlag Flevoland

Vlaggen worden niet zonder enige symboliek vormgegeven. Veelal verwijzen ze naar een familiewapen of kenmerken van het landschap of volk. Ook de vlag van Flevoland kent verschillende symbolieken.

Zo staat de blauwe baan voor het water waarop de provincie is gebouwd, symboliseert de gele baan de golvende, rijpe korenvelden, het bloeiende koolzaad en de akkerbouw en symboliseert de groene baan het vlakke weidelandschap van Flevoland.

De heraldische witte Franse lelie komt ten slotte uit het familiewapen van Cornelis Lely. Hij is de grondlegger van de Zuiderzeewerken die uiteindelijk hebben geleid tot de creatie van Flevoland.

Ontwerper Flevolandse vlag

Cornelis Lely (1854 – 1929) heeft in zijn leven vele functies bekleed waaronder minister, gouverneur, ingenieur en waterbouwkundige. In 1891 ontwierp hij het eerste concept voor de afsluiting van de Zuiderzee.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag zijn vastgelegd in Pantone. De exacte kleuren van de vlag zijn als volgt:

  • Blauw: 300U of C
  • ​Geel: process yellow
  • ​Groen: 368U of C
  • ​Wit: opaque

Flevolandse vlag kopen?

Mocht u de vlag van Flevoland willen kopen, dan bent u aan het juiste adres. We verkopen de vlag in 4 afmetingen. U kiest de juiste afmeting eenvoudig door gebruik te maken van onze maathulp. Zodra u besteld heeft, wordt uw bestelling rechtstreeks ingeschoten in ons productieproces, waar uw vlag op maat geproduceerd zal worden.

Mocht u verder nog vragen hebben over de vlag van Flevoland of over uw bestelling, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan elke werkdag tussen 08:30  en 17:00 voor u klaar.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Flevoland” te beoordelen