Vlag gemeente Almere

(1 klantbeoordeling)

Artikelnummer: v-almere Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Almere. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van Almere is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Almere op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

Over Almere

Almere is een stad in de Nederlandse provincie Flevoland. Almere is natuurlijk een van de jongste steden van Nederland. De eerste woningen werden gebouwd in 1976. 45 jaar later telt de gemeente maar liefst 215.995 inwoners (2021). De gemeente grenst aan de gemeente Lelystad en Zeewolde.

Flevoland was een oplossing voor de snelgroeiende bevolking in Amsterdam. Om dit op te lossen werd er een polder aangelegd met een snelle verbinding naar Amsterdam. Niet voor heeft Almere de bijnaam “Nieuw-Amsterdam”. Maar liefst 29% van de bevolking in Almere is ook geboren in Amsterdam.

Over de vlag van Almere

De vlag van Almere is ontworpen door Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders (OL ZIJP) in samenwerking met de ontwerper van het gemeentewapen Gerlof Bontekoe. De heer Gerlof Bontekoe ontwierp ook de wapens voor onder andere Dronten en Lelystad. De vlag werd officieel vastgesteld als gemeentevlag op 28 augustus 1982.

De vlag van Almere bevat 5 kleuren; namelijk: wit, rood, geel, blauw en zwart. De vlag heeft de streekkarakteristiek van het IJsselmeer gebied. Typisch voor dit gebied is een kruisvormig patroon met wisselende kleurvlakken. Andere vlagmodellen die dit ook hebben zijn bijvoorbeeld:

De officiële beschrijving van de Almeerse vlag luidt:

“een broeking wit-blauw en een vlucht rood-geel, met in de bovenhals op het wit een zwart koggeschip met een blauw zeil, waarop een witte lelie en komende uit vier golven, gedwarsbalkt van vier stukken, wit en blauw, de gehele figuur gelijk aan 3/10 van de vlaghoogte”

Wapen en kleuren van de vlag

Op de vlag van Almere zijn verschillende kleuren afgebeeld. Deze kleuren zijn te herleiden naar het wapen van de gemeente Almere. Over de kleurkeuze is weinig terug te vinden. Het koggeschip in het wapen van de gemeente Almere is echter wel te herleiden. Het is een verwijzing naar de scheepvaart op het water dat vanaf het jaar 753 werd aangeduid als het Aelmere.

De afgekeurde vlag van Almere

De vlag van Almere is voorheen afgekeurd. De reden hiervan is een oorlogsverleden van de toenmalige ontwerper. Het verhaal gaat dat het allemaal is begonnen met een beleefd briefje in maart 1980. De schrijver van het briefje gaf aan dat Almere de mogelijkheid heeft om een eigen vlag in te stellen. In de daarop volgende alinea’s presenteert de schrijver zich als een kundige vlagontwerper.

Almere reageerde vervolgens op dit verzoek met de vraag wat dit zou gaan kosten. De schrijver liet weten dat er geen kosten aan het ontwerp verbonden waren. Maar een vrijwillige donatie achteraf zou zeer op prijs worden gesteld.

Anderhalf jaar later (oktober 1981)  ging de adviesraad akkoord met dit verzoek en mocht de tot ontwerper aan de slag met de vlag. De ontwerper bood namens het college zijn ontwerp aan bij de adviesraad ter besluitvorming. Dit vond plaats op 11 mei 1982.

Op 11 mei 1982 bood het college dat ontwerp aan de adviesraad aan ter besluitvorming. Deze werd echter op 13 mei 1982 al afgekeurd toen de adviesraad hoogte kreeg van het oorlogsverleden van de ontwerper.

Vlag van Almere kopen

Al tijden op zoek naar de vlag van Almere? Dat hoeft niet meer. De vlag van Almere bestel je namelijk eenvoudig via onze webshop. Kies jouw afmeting op basis van onze maathulp.

Kom je er toch niet uit, schroom dan zeker niet om contact op te nemen. Mocht je bovendien nog op of aanmerkingen hebben op onze beschrijving van de vlag van Almere. Dan luisteren we graag.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Provincie

Flevoland

1 beoordeling voor Vlag gemeente Almere

  1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

    Anoniem (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen