Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Pakistan

6.05

Vlag Pakistan

Artikelnummer: vlag-pakistan Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Pakistan. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. De vlag van Pakistan is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Pakistan op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Pakistan

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een land in Zuid-Azië dat ligt op het Indisch subcontinent, grenzend aan India, Afghanistan, Iran en China.

Inwoners

Islamabad is de hoofdstad van Pakistan, echter is dit niet de stad met het grootste aantal inwoners. Dit is Karachi met meer dan 14 miljoen inwoners. Lahore komt als 2e stad met de meeste inwoners (meer dan 11 miljoen). Daarna komen Faisalabad, Rawalpindi en Gujranwala elk met meer dan 2 miljoen.

Van de bevolking hangt 96% de islam aan, maar ook hindoeïsme (1,0%), christendom (2%), sikhisme (0.5%), en boeddhisme (0,5%), komen voor. De islam is er staatsgodsdienst, die volgens de grondwet van overheidswege bevorderd dient te worden. Een Adviesraad voor Islamitische Ideologie doet onder meer voorstellen voor de islamisering van de grondwet. De meeste Pakistaanse moslims zijn soennitisch in een vaak behoudende en traditionele vorm.

Oorsprong naam

De naam Pakistan zou voor het eerst naar voren gebracht zijn door Choudhary Rahmat Ali in zijn pamflet “Now or Never”[4] uit 1933. Het is een acroniem van de eerste letters van de vijf noordelijke regionen van Brits-Indië: P komt van Punjab, de A van Afghania, de K van Kasjmir, de S van Sindh en Tan van Beloetsjistan. Deze letters vormen Pakstan. Een i werd toegevoegd om de uitspraak te vereenvoudigen. In het Urdu en het Perzisch betekent Pakistan Land der reinen.

Over de vlag van Pakistan

De vlag van Pakistan bestaat uit een groen veld met aan de hijszijde een brede witte verticale baan. In het midden van het groene veld staan een witte halve maan en een witte ster. De vlag is aangenomen 11 augustus in 1947.

Symboliek van de vlag

Het groene veld symboliseert de moslims, die in Pakistan de overgrote meerderheid van de bevolking vormen. Pakistan is een Islamitische republiek; de islam is de staatsgodsdienst. De naam van het land verwijst hier ook naar: “Pakistan” betekent Land der reinen, waarmee moslims worden bedoeld. De groene kleur wordt gezien als een symbool van de islam, omdat het de favoriete kleur van Mohammed zou zijn geweest.

De witte baan aan de hijszijde symboliseert de niet-moslim minderheden. Circa vijf procent van de Pakistani hangt het hindoeïsme, christendom, sikhisme of boeddhisme aan. Samen symboliseren het groen en het wit de toewijding van Pakistan aan de islam, de islamitische wereld en de rechten van religieuze minderheden.

De halve maan symboliseert vooruitgang; de ster staat voor licht en kennis. De wassende maan en ster worden vaak als islamitische symbolen gezien, vooral sinds ze in 1844 samen op de vlag van het Ottomaanse Rijk werden geplaatst.

Officiële kleuren van de Pakistaanse vlag

De officiële kleuren van de vlag van Pakistan is vastgelegd in Pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Wit: opaque
  • Groen: 343 C

Ontwerper van de vlag

De vlag, ook subz hilali parcham (Urdu voor “groene vlag met de halve maan”) genoemd, werd ontworpen door Ameer-ud-Din Khidwai. Op 11 augustus 1947, drie dagen voor Pakistan onafhankelijk werd, nam de Pakistaanse grondwetgevende vergadering de vlag officieel in gebruik.

Vlag van Pakistan kopen

Online de Pakistaanse vlag bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de Pakistaanse vlag, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Pakistaanse vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Pakistan” te beoordelen