Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag India

6.05

Vlag India

Artikelnummer: vlag-india Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van India. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van India is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van India op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over India

India, officieel de Republiek India is een land in Zuid-Azië. In het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land aan Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten ervan liggen de Malediven.

Inwoners

Bombay (Mumbai) is de grootste stad van India. Andere steden met een inwonersaantal van meer dan vijf miljoen inwoners zijn: Delhi, Bangalore, Hyderabad en Ahmedabad.
India is na China het land met het grootste bevolkingsaantal ter wereld. In het begin van de 20e eeuw telde India 240 miljoen inwoners; dat aantal is nu vervijfvoudigd. Volgens de laatste volkstelling telde India 1.352.642.280 inwoners. Onder al deze inwoner is het hindoeïsme (80%) het grootste geloof gevolgd door de Islam (13%).

Oorsprong naam

De naam India of Indië werd in de oudheid door de oude Grieken afgeleid van “Sindhu”, de lokale naam voor de rivier de Indus. De naam “India” sloeg als een pars pro toto op alle gebieden ten oosten van de rivier, waarover in die tijd weinig bekend was. De Indus vormde de grens van de Hellenistische wereld en kwam overeen met het einde van de in het Westen toentertijd bekende wereld.

Over de vlag van India

De vlag van India wordt de Tiranga genoemd (driekleur in het Hindi). De vlag bestaat uit drie horizontale banden met een gelijke hoogte: saffraan van boven, wit in het midden en groen onderaan. In het midden staat een blauw Ashoka Chakra (wiel) met 24 spaken. De vlag werd oorspronkelijk aangenomen op 22 juli 1947.

Symboliek van de Indiase vlag

Het saffraan symboliseert de moed, het wit de vrede, en het groen voortvarendheid. De Chakra stond voor Gandhi’s spinnewiel, dat zelfvoorzienendheid symboliseert. Deze werd in 1947 vervangen door de Asoka Chakra, het ‘wiel van de wet’. Deze chakra is een oude afbeelding die opgenomen was in de pilaren die Koning Asoka in 250 voor Christus liet neerzetten in verschillende belangrijke religieuze plaatsen in India, en komt oorspronkelijk uit het boeddhisme. De 24 spaken symboliseren 24 uur van de dag, en vooruitgang in elk uur.

De officiële kleuren van de vlag van India zijn:

  • Oranje: 1495 C
  • Wit: White C
  • Blauw: 2755 C
  • Groen: 362 C

Ontwerper van de vlag

De vlag werd ontworpen door een vrijheidsvechter, Pingali Venkayya, een halve maand voordat het land onafhankelijk werd als Dominion of India. Er zijn speciale regels voor het correcte gebruik en tonen van deze vlag.

Vlag van India kopen

Wil je de vlag van India kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van India aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de vlag van India, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag India” te beoordelen