Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Indonesië

6.05

Vlag Indonesië

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-indonesie Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Indonesië. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! Wij maken de vlag van Indonesië in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Indonesië desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Indonesië

Indonesië is een land dat gedeeltelijk ligt in Zuidoost-Azië en gedeeltelijk in Oceanië met de provincies Papoua en West-Papoua. Indonesië bestaat uit zo’n 16.000 eilanden en is daarmee de grootste eilandstaat van de wereld. Aangrenzende en omliggende landen zijn: Papoua-Nieuw-Guinea, Oost-Timor, Maleisië, Singapore, Brunei, de Filipijnen en Australië.

Inwoners Indonesië

Deze eilandstaat heeft een oppervlakte van 1.904.569 km² en heeft ongeveer 267 miljoen inwoners, daarmee is het qua inwonersaantal het op drie na grootste land ter wereld. Ook is Indonesië het land met de grootste moslimbevolking op aarde, 87% van de totale bevolking is namelijk moslim hoewel de islam niet eens de staatsreligie is. De officiële nationale taal is Indonesisch; de oudere Indonesiërs spreken ook nog Nederlands vanwege het koloniale verleden, maar dit wordt steeds minder.

De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, is ook de grootste stad met een kleine 10 miljoen inwoners. Andere grote steden zijn bijvoorbeeld Bandung, Soerabaja, Malang en Palembang. In Indonesië ligt de urbanisatiegraad rond de 50% maar dat is waarschijnlijk hoger omdat veel mensen ongeregistreerd in de stad wonen.

Oorsprong naam Indonesië

De oorsprong van de naam Indonesië komt van het Latijnse woord ‘Indus’, wat India betekent, en van het Griekse woord ‘nesos’, wat eiland betekent. Indonesië betekent dus letterlijk Indische eilandengroep. Deze naam is ingevoerd in de 18e eeuw door westerse kolonisten en is sindsdien zo gebleven. Hiervoor werd Indonesië ook wel aangeduid met Nederlands-Indië tijdens de Nederlandse overheersing.

Over de Indonesische vlag

De vlag van Indonesië is in gebruik genomen op 17 augustus 1945, de dag die de Indonesische overheid beschouwt als de onafhankelijkheidsdag. Het is een eenvoudige vlag met twee horizontale rode en witte banden (rood boven en wit onder). De vlag lijkt erg op die van Monaco, maar het verschil zit in de hoogte-breedteverhouding en in de kleurtint. 

Symboliek vlag

De kleuren rood en wit op de Indonesische vlag zijn voor veel Indonesiërs heilig; rood staat voor suiker en wit voor rijst. Dit zijn de twee belangrijkste ingrediënten in de Indonesische keuken. Deze kleuren werden in de 13e eeuw al door het Javaanse Majapahitrijk in hun vlag gebruikt. Een andere aanname is dat het rode staat voor moed, het menselijk lichaam en het fysieke leven. En dat het witte staat voor puurheid en het spirituele leven.

 

Officiële kleuren vlag

De officiële kleuren van de vlag van Indonesië zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Rood: 032 C
  • Wit: opaque

Indonesische vlag online bestellen

Via onze webshop bestel je snel en gemakkelijk de beste vlaggen. Wij produceren de vlaggen zelf in onze fabriek en leveren binnen 48 uur op werkdagen. De Indonesische vlag komt in vier verschillende formaten:

  • 70 x 100 cm
  • 100 x 150 cm
  • 150 x 225 cm
  • 200 x 300 cm

Voor een Indonesische vlag bent u bij ons dus aan het juiste adres. U kunt eenvoudig afrekenen met iDeal, Mastercard of Visa. Als u vragen of aanvullingen heeft op onze content horen wij het graag, we zijn elke werkdag beschikbaar tussen 8:30 en 17:00 via de mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

1 beoordeling voor Vlag Indonesië

  1. Janet geverifieerde eigenaar |

    Janet (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen