Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Brunei

6.05

Vlag Brunei

Artikelnummer: vlag-brunei Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Brunei. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Bij vlaggen.com bestelt u topkwaliteit vlag van Brunei van ijzersterke glanspolyester. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Brunei bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Het verhaal achter de vlag van Brunei

(Sultanaat Brunei)
De koninklijke kleur in Zuidoost-Azië is geel. Talloze sultans gebruikten vroeger effen gele vlaggen om hun waardigheid tentoon te spreiden. Het olierijke sultanaat Brunei vormde op deze regel geen uitzondering. In 1906 kwam het land onder bescherming van Groot-Brittannië te staan. Pas op 1 januari 1984 werd Brunei een volledig onafhankelijk land.
De vlag van het sultanaat werd in 1906 ontworpen. Als basis diende de effen gele sultansvlag. Daarop werd een omlaaglopende wit-zwarte baan gezet. Wit en zwart waren de vaandelkleuren van de twee adviseurs van de sultan, die ook hun handtekening zetten onder het document waarin Brunei zich onder Brits bestuur plaatste. De banen staan voor de Pengiran Bendahara (wit) en de Pengiran Pemancha (zwart). De sultan had eigenlijk vier staatsraden, maar ten tijde van de ondertekening waren de Pengiran Digadong (groen) en de Pengiran Temenggong (rood) net gestorven, en hun opvolgers waren nog niet benoemd. De huidige vlag dateert van 29 september 1959. Toen kregen de witte en zwarte baan dezelfde dikte. Bovendien werd het oorspronkelijk uit de vijftiende eeuw daterende staatswapen op het midden van de vlag gezet. Het bestaat uit zes rode elementen. Twee elementen zijn voorzien van Arabische woorden, die van rechts naar links gelezen moeten worden. De parasol en de vlag zijn koninklijke emblemen. Ze drukten symbolisch uit dat de sultan zijn onderdanen beschermt. Het voetstuk van de parasol bestaat uit drie segmenten. Die symboliseren de sultan en de twee adviseurs die in 1906 de overeenkomst met de Britten sloten. De twee vleugels hebben elk vier veren. Die veren drukken de beschermende werking uit van gerechtigheid, rust, welvaart en vrede. De twee handen zweren dat de staat alles in het werk zal stellen om het welzijn en de welvaart van de bevolking te bevorderen. De liggende halve maan is het symbool van de islam, de nationale godsdienst in het sultanaat Brunei. In de halve maan staat geschreven: ‘Onder Gods hoede blijft het goede bestaan.’ Het lint vermeldt: ‘Brunei, het land van de vrede.’

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Brunei” te beoordelen