Andere suggesties…

59.0062.00

Tafelvlaggen

Tafelvlag Bulgarije

6.05

Vlag Bulgarije

Artikelnummer: vlag-bulgarije Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Bulgarije. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! de vlag van Bulgarije word gemaakt van hoogwaardig glanspolyester. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van Bulgarije op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Bulgarije

De Republiek Bulgarije, is een land in Zuidoost-Europa, gelegen in het oosten van het Balkanschiereiland en ten zuiden van de rivier de Donau. Bulgarije grenst in het noorden aan Roemenië, in het westen aan Servië en Noord-Macedonië en in het zuiden aan Griekenland en Turkije.

Inwoners van Bulgarije

Bulgarije heeft een bevolking van 6.966.899 en een oppervlakte van 110.900 km². Sofia is de hoofdstad en met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Varna en Burgas (de belangrijkste havens van Bulgarije aan de Zwarte Zee), Plovdiv en Roese.

De officiële taal van het land is het Bulgaars, dat met het cyrillische alfabet wordt geschreven. Minderheden spreken Turks en Romani. Bulgarije is traditioneel gezien een christelijk land, zo’n 77,9% van de bevolking is christelijk.

Oorsprong van de naam

In april van 1990 werd Mladenov president van Bulgarije en bij verkiezingen werd de BSP (Bulgaarse Socialistische Partij), de opvolger van de BKP, de grootste partij. In november van dat jaar veranderde het land zijn naam van Volksrepubliek Bulgarije in Republiek Bulgarije.

Over de vlag van Bulgarije

De Bulgaarse kleuren wit, groen en rood zijn afgeleid van de Slavische. Die zijn blauw, wit en rood en komen uit de Russische vlag ten tijde van de tsaren. De Russen wierpen zich in de vorige eeuw op als beschermers van de Slavische volken die toen door de Turken werden overheerst en deel uitmaakten van het Osmaanse Rijk. Bulgarije verving het blauw door groen.

De eerste Bulgaren die tegen de Turken in opstand kwamen, voerden groene vaandels met zich mee. Deze rebellen kwamen uit de wouden, waaraan het groen herinnert. De wit-groen-rode vlag werd in 1879 als landsvlag vastgesteld door de grondwetgevende vergadering van het een jaar eerder onafhankelijk geworden Bulgarije.

In haar huidige vorm dateert de vlag uit 1971. Toen werd het staatswapen ietwat gemoderniseerd. Bulgaarse koopvaardijschepen voeren vlaggen zonder wapen.

Symboliek van de vlag

Aan de kleuren wordt door de huidige communistische machthebbers een eigen uitleg gegeven. Die zeggen dat wit voor de vredelievendheid, de werklust en alle andere deugden van het volk staat. Groen herinnert niet alleen aan de eerste opstandelingen, maar duidt ook op de vaderlandsliefde van de Bulgaren en de vruchtbare aarde. Rood herinnert eraan dat het communisme in 1946 overwon. Bovendien duidt die kleur op de vastberadenheid van de Bulgaren om hun vrijheid te verdedigen die ze in 1878 verkregen.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Bulgarije zijn vastgelegd in Pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Rood: 485 C
  • Wit: opaque
  • Groen: 3405 C

Vlag Bulgarije kopen

Online de Bulgaarse vlag bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de Bulgaarse vlag, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Bulgaarse vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Bulgarije” te beoordelen