Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Turkije

6.05

Vlag Turkije

Artikelnummer: vlag-turkije Categorieën: , ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Turkije. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Een kwalitatief hoogwaardige vlag van Turkije bestelt u goedkoop bij Vlaggen.com. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Turkije met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Turkije

Turkije is een land gelegen in het zuidoosten van Europa. Turkije grenst aan verschillende landen, namelijk: Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië.

Inwoners Turkije

Turkije heeft een oppervlakte van 783.562 km² waar in totaal meer dan 82 miljoen mensen leven. Een groot gedeelte van de bevolking (12,5 miljoen) is woonachtig in Istanboel, dit is echter niet de hoofdstad van het land, dat is Ankara met 4,1 miljoen inwoners. Andere grote steden in Turkije zijn Izmir, Bursa en Adana.

Turkije is een seculiere staat, dat wil zeggen dat in de praktijk de staat en de kerk ieder hun eigen zaken regelen en zich niet met elkaar bemoeien of elkaar de regels voorschrijven. Turken zijn met 98% overwegend Islamitisch. De overige 2% van de bevolking is niet gelovig, Christen of aanbidt een ander geloof.

Oorsprong naam

Voor de oorsprong van de naam van Turkije (Türkiye) moeten we de naam eigenlijk opdelen in twee delen. Het eerste gedeelte hebben ze te danken aan de Chinezen. Zij gaven in het jaar 177 voor Christus de naam Tu-kin aan de bewoners ten zuiden van het Altajgebergte van Azië ofwel de Turken. Het tweede gedeelte is een afgeleide van het Arabische achtervoegsel -iyya of het Mideeleeuws Latijnse achtervoegsel -ia. Deze betekenen beiden zoiets als “eigenaar”.

Over de Turkse vlag

De vlag van Turkije werd pas in 1923 geïntroduceerd nadat hij al een kleine eeuw door de Ottomanen was gebruikt. De vlag is overwegend rood met de verhoudingen 2:3, links in het midden staat een witte halve maan en een vijfpuntige ster.

Symboliek vlag Turkije

Het rood in de Turkse vlag staat voor het bloed van de soldaten die hun leven hebben gegeven voor Turkije. De halve maan representeert de islamitische religie en de ster zou staan voor vrijheid. De Turken zijn zo trots op hun vlag dat er zelfs een wet is om het te beschermen, zo kan je tot wel 3 jaar gevangenisstraf krijgen voor het schenden van de vlag.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Turkije zijn vastgelegd in Pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Rood: 186C
  • Wit: opaque

Ontwerper

Het ontwerp van de Turkse vlag is direct overgenomen van de vlag van het Ottomaanse Rijk; welke na 1844 niet meer is aangepast. De Ottomanen gebruikten als sinds de 14e eeuw rode driehoekige vlaggen; in de jaren daarna zouden steeds meer vlakken rechthoekig worden.

Vragen over de Turkse vlag?

Online de Turkse vlag bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de Turkse vlag, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Turkse vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Heeft u aanvullingen op onze content over de Turkse vlag? Dan horen wij het natuurlijk ook graag!

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Turkije” te beoordelen