Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Griekenland

6.05
29.0042.00
59.0062.00

Vlag Griekenland

Artikelnummer: vlag-griekenland Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Griekenland. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Wij gebruiken voor de productie van de vlag van Griekenland het sterke glanspolyester en staan dan ook garant voor de hoge kwaliteit. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Griekenland met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Griekenland

Griekenland, officieel de Helleense Republiek is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije.

Inwoners van Griekenland

Griekenland heeft 10.607.051 inwoners en het land heeft een oppervlakte van 80,4/km². De hoofdstad van Griekenland is Athene en hier wonen meer dan een miljoen inwoners. De bevolking bestaat voor het grootste deel uit etnische Grieken. De grootste expliciet erkende minderheid is de moslimminderheid van Griekenland, waartoe Albanezen, Turken en Bulgaren gerekend worden. Zij wonen vooral in het noorden van het land. Daarnaast zijn er kleinere erkende minderheden van Joden en Armeniërs. Tevens wonen er in Griekenland veel andere nationaliteiten, met name uit Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Oorsprong van de naam

De formele naam van Griekenland in het Grieks is Ελλάς (Ellás), waarvan ‘Hellas’ een internationaal gangbare vertaling is. Deze naam wordt door sommige Grieken ook in andere talen geprefereerd (“Welcome to Hellas!”) en Grieken noemen zich ook in andere talen wel Hellenen. De Nederlandstalige naam Griekenland en verwante namen in veel andere talen komen van het Latijnse Magna Graecia (Groot Griekenland), waarmee de Romeinen aanvankelijk het door Grieken gekoloniseerde deel van Zuid-Italië en later de volledige door Grieken bewoonde wereld aanduiden.

Over de Griekse vlag

De vlag van Griekenland is officieel aangenomen op 22 december 1978. Het ontwerp van de vlag van Griekenland is opgebouwd uit vijf horizontale blauwe balken tegen een witte achtergrond. In de linkerbovenhoek bevindt zich een blauw vierkant met daarin een wit kruis.

Symboliek van de vlag

Het kruis staat symbool voor de Griekse Orthodoxie, de grootste godsdienst in Griekenland. De vijf blauwe en vier witte balken staan, naar wordt aangenomen, voor de negen lettergrepen in de zin “Ελευθερία ή Θάνατος” (“Vrijheid of de Dood”, ” E-ley-the-ri-a i Tha-na-tos”), dit was de oorlogskreet die de Grieken riepen om hun land van de Turken te bevrijden. kleuren van de vlag symboliseren de lucht en de zee met blauw en met wit wolken en golven.

Officiële kleuren van de vlag

De officiële kleuren van de vlag van Griekenland zijn als volgt:

  • Wit: opaque
  • Blauw: Reflex blauw C

Griekse vlag kopen

Wil je de vlag van Griekenland kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van Griekenland aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de Griekse vlag, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Griekenland” te beoordelen