Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Macedonië

6.05

Vlag Noord-Macedonië

Artikelnummer: vlag-noord-macedonie Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Noord-Macedonië. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Wij maken de vlag van Noord-Macedonië in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Noord-Macedonië desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Noord-Macedonië

Noord-Macedonië haar officiële naam luidt als volgt: Republiek Noord-Macedonië. Het land is gelegen in Zuidoost-Europa. Macedonië grenst in het noordwesten aan Kosovo, in het noordoosten aan Servië, in het oosten aan Bulgarije, in het zuiden aan Griekenland en in het oosten aan Albanië.

Het land telt iets meer dan 1,8 miljoen inwoners waarvan de meeste woonachtig zijn in de hoofdstad Skopje. Andere grote steden in Noord-Macedonië zijn Kumanoco, Bitola, Tetovo, Gostivar en Prilep. Het geloof in Noord-Macedonië is overwegend Macedonisch-orthodox (64,8%) gevolgd door de islam (33,3%).

Oorsprong naam

De naam van het land is een afgeleide van een Grieks woord: Μακεδονία (Makedonía). Dit was in het verleden een koninkrijk dat vernoemd was naar de oude Macedoniërs. De oorsprong van de naam van dit Koninkrijk lijkt te liggen bij een ander Grieks woord wat zoiets als lang of hoog betekent: μακρός (makrós). Waarschijnlijk is dit een verwijzing naar de kenmerken van het volk of het landschap van Macedonië.

Over de vlag van Noord-Macedonië

De vlag van Macedonië is sinds 6 oktober 1995 in gebruik. Dit was 1 dag nadat het ontwerp van de vlag werd vastgelegd in de wet. De vlag van Macedonië bestaat uit een rood met veld met daarop een zon afgebeeld met 8 zonnestralen. Deze zonnestralen reiken tot de zijkanten van de vlag.

Symboliek vlag Noord-Macedonië

De zon in de vlag van Macedonië is de zogenaamde zon van de vrijheid. Over deze zon wordt ook gezongen in het eerste couplet van het volkslied van Noord-Macedonië:

“Vandaag boven Macedonië, is
de nieuwe zon van vrijheid geboren
De Macedoniërs vechten
voor hun eigen rechten!”

Officiële kleuren vlag

De kleuren van de vlag zijn niet vastgelegd in de Macedonische wetgeving; wel wordt er gesproken van de kleuren “goudgeel” en “rood. De kleuren van de vlag zijn wel vastgelegd in Pantone, namelijk:

  • Rood: 485C
  • Geel: 108C

Ontwerp Macedonische vlag

De ontwerper van de Macedonische vlag is Miroslav Grčev. De vlag van Macedonië is symmetrisch opgebouwd. De zon en haar stralen staan zo gepositioneerd dat wanneer je de vlag horizontaal of verticaal spiegelt; het niet leidt tot een andere weergave van de vlag.

Macedonische vlag kopen

Woon jij in Macedonië of kom jij uit Macedonië? Dan is de Macedonische vlag een natuurlijk een must! We verkopen de Noord-Macedonische vlag in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm. Daarnaast verkopen we ook nog een tafelvlag van Macedonië.

Wij produceren onze vlaggen allemaal zelf in Apeldoorn. Wanneer jij op werkdagen besteld voor 15:00 produceren en leveren we nog dezelfde dag. Heb jij vragen of opmerkingen over de Macedonische vlag, dan horen wij dat graag! Neem gerust contact met ons op.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Noord-Macedonië” te beoordelen