Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Servië

6.05

Vlag Servië

Artikelnummer: vlag-servie Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Servië. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! De vlag van Servië is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Servië op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Servië

Servië is een land in Zuidoost-Europa dat grenst aan Montenegro, Macedonië en Albanië in het zuiden, Hongarije in het noordwesten, Bosnië en Kroatië in het westen, Bulgarije in het zuidoosten en Roemenië in het noordoosten. De hoofdstad en grootste stad van Servië is Belgrado met 1.570.000 inwoners. Het landschap van Servië is gevarieerd, met bergen in het westen en heuvelland en vlaktes in het oosten. De rivier de Donau stroomt door het land en vormt een belangrijke waterweg voor de economie van Servië.

 

Geschiedenis Servië

Servië is ontstaan in de middeleeuwen en heeft een rijke culturele en historische erfenis. In de loop der jaren heeft Servië veel invloed gehad van andere landen en culturen, waaronder de Ottomanen, het Habsburgse rijk en het communistische Joegoslavië. Na de val van het communistische regime in 1992 ging Servië bij het derde Joegoslavische rijk horen. Dit bestond in principe alleen uit Servië en Montenegro. In 2003 mocht deze staat zich geen Joegoslavië meer noemen en ging het Servië en Montenegro heten. In 2006 gingen deze twee landen ook uit elkaar en werd Servië compleet onafhankelijk. Tegenwoordig is Servië een stabiel en welvarend land dat lid is van verschillende Europese organisaties.

 

Oorsprong naam Servië

De oorsprong van de naam Servië is onduidelijk, er zijn echter wel verschillende theorieën over de betekenis en herkomst van de naam. Volgens sommige bronnen is de naam afgeleid van het Latijnse woord “servus”, wat “slaaf” betekent. Dit zou kunnen verwijzen naar de rol van Servië als slavenstaat in de vroegste fasen van zijn geschiedenis. Volgens andere bronnen is de naam afgeleid van het Griekse woord “Serbos”, wat “stam” betekent en verwijst naar de oorspronkelijke Servische bevolking van het gebied. Hoe dan ook, de naam Servië is ontstaan in de middeleeuwen en is sindsdien gebruikt om het land te beschrijven.

 

Servië trivia

  • In Servië wonen een kleine zeven miljoen mensen op een oppervlakte van 77.474 km².
  • De officiële taal in Servië is Servisch.
  • Het land heeft een vrouwelijke lesbische premier genaamd Ana Brnabić. Het is het vijfde land op aarde dat een premier heeft die niet heteroseksueel is.
  • Met Novak Djokovic heeft Servië een van de grootste tennissers van moment.
  • De belangrijkste religie in Servië is de Servisch-Orthodoxe Kerk.
  • De levensverwachting is Servië is 74,2 jaar.
  • Servië hoort niet bij de Europese Unie, maar zegt dat wel te willen.

 

Over de Servische vlag

De Servische vlag is een horizontale driekleur met blauw, wit en rood. De kleuren zijn geïnspireerd door de vlag van Rusland, omdat Servië traditioneel een bondgenoot van Rusland is geweest. Het blauw staat voor vrijheid en moed, het wit staat voor vrede en eerlijkheid en het rood staat voor heldhaftigheid en liefde voor het vaderland. Op de vlag staat het wapen van Servië. De vlag is sinds de onafhankelijkheid van Servië in 2006 officieel in gebruik. De vlag heeft de verhouding 2:3.

 

De officiële kleuren van de Servische vlag

De kleuren van de Servische vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Rood: 192 C
  • Blauw: 280 C
  • Wit: opaque

 

Online de Servische vlag bestellen

Je kunt de Servische vlag en vele andere soorten vlaggen eenvoudig bestellen via vlaggen.com. Onze vlaggen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit. Gebruik onze meethulp om te kijken welke afmetingen je nodig hebt.

Wij accepteren de betaalmethoden iDeal, Visa en Mastercard. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Servië” te beoordelen