Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Kroatië

6.05

Vlag Kroatië

Artikelnummer: vlag-kroatie Categorieën: , ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Kroatië. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij maken de vlag van Kroatië in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Kroatië desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Kroatië

Kroatië is een land uit Zuidoost-Europa dat gedeeltelijk deel uitmaakt van de Balkan. In het westen grenst het land aan de Adriatische Zee. Kroatië grenst aan de landen Hongarije, Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Servië en overzees aan Italië. Daarbij telt Kroatië meer dan 1000 eilanden, waarvan er 67 bewoond zijn.  

Kroatië trivia

Kroatië heeft een oppervlakte van 56.594 km², waar ongeveer vier miljoen inwoners op leven. Met 700.000 inwoners is Zagreb de grootste stad van Kroatië. Andere grote steden zijn: Osijek, Split, Dubrovnik en Rijeka. De moedertaal is Kroatisch en deze wordt over de hele wereld gesproken door zo’n 5,5 miljoen mensen. Kroatië is pas sinds 1991 een onafhankelijk land. Daarvoor maakte het land deel uit van Joegoslavië. 

Door de mooie geografische ligging en het mediterrane klimaat is Kroatië een erg populair vakantieland en er zijn ook talloze mooie bezienswaardigheden. Kroatië heeft zes monumenten van de Werelderfgoedlijst en acht nationale parken. Havensteden als Dubrovnik, Rijeka en Split zijn ook zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

De Kroaten zijn ook erg goed in sport en hebben daarmee meerdere internationale successen behaald. Zo is het nationale voetbalteam derde geworden op het WK van 1998 in Frankrijk en tweede op het WK van 2018 in Rusland, is de Kroatische handbalploeg tweemaal olympisch kampioen geworden en hebben er altijd veel Kroatische basketballers in de Amerikaanse NBA gespeeld.

Oorsprong naam 

De Kroaten noemen hun land zelf ‘Hrvatska’ en de origine van deze naam is niet helemaal zeker. Veel wetenschappers denken echter dat het Kroatische volk en de naam ‘Hrvatska’ afstammen van een Perzisch volk dat rond 1500 voor Christus leefde. Dit koninkrijk heette ‘Huravat Ehillaku’ en dit bleef zo (hoewel niet altijd onder die naam) totdat de Arabieren het land veroverde in de zevende eeuw na Christus. Zo rond die tijd emigreerden delen van dat volk naar landen als huidig Armenië en dus huidig Kroatië. Over de periode hierna is ‘Huravat’ verbasterd naar ‘Hrvat’ en uiteindelijk ‘Hrvatska’. In veel Slavische landen noemt men Kroatië op een vergelijkbare manier als ‘Hrvatska’, maar in de Romaanse en Germaanse talen werkt die klank niet lekker. Hierdoor noemen ze het in Spanje ‘Croacia’, in Polen ‘Chorwacja’ en in Nederland dus ‘Kroatië’. 

Over de Kroatische vlag

Kroatië is een Slavisch land en dat kun je ook terugzien in het kleurgebruik van de vlag. De kleuren rood, wit en blauw zijn namelijk pan-Slavische kleuren. Je zult deze kleuren ook terugzien in de vlag van Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. Deze kleurencombinatie wordt gebruikt in Kroatië sinds 1848. De vlag is een horizontale driekleur en heeft de verhouding 1:2.

Je kunt de Kroatische vlag onderscheiden van andere Slavische vlaggen door naar het wapen te kijken. Dat is namelijk het enige originele op de vlag. Dit wapen is sinds 1848 meerdere keren anders geweest, onder andere toen Kroatië nog een koninkrijk was en toen Kroatië tot Joegoslavië behoorde. Op het huidige wapen staat een rood-wit schaakbordpatroon met daarboven de vijf schilden van de vijf regio’s uit Kroatië. De huidige vlag werd ingevoerd in 1990.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Kroatië zijn vastgelegd in Pantone. Dat zijn:

  • Rood: 186 C
  • Wit: opaque
  • Donkerblauw: 280 C
  • Lichtblauw: 297 C
  • Geel: 116 C
  • Zwart: opaque

Online de Kroatische vlag bestellen

Via onze webshop kunt u snel en eenvoudig de Kroatische vlag en heel veel andere vlaggen bestellen. Bij de Kroatische vlag kunt u ook een tafelvlag bestellen. Deze vlag komt in de volgende maten: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. 

U kunt gemakkelijk afrekenen met meerdere verschillende betaalmethodes. Voor vragen of aanmerkingen kunt u ons bereiken via de klantenservice.  

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Kroatië” te beoordelen