Andere suggesties…

29.0042.00

Tafelvlaggen

Tafelvlag Slovenië

6.05

Vlag Slovenië

Artikelnummer: vlag-slovenie Categorieën: , ,

25.0099.00

Bestel de vlag van Slovenië. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. Via onze webshop bestelt de vlag van Slovenië van hoogwaardige kwaliteit. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Slovenië op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Slovenië

Slovenië is een land in Centraal-Europa, gelegen tussen Italië in het westen, Oostenrijk in het noorden, Hongarije in het oosten en Kroatië in het zuiden. Het land heeft ook een kleine kuststrook aan de Adriatische Zee. In het noorden van Slovenië ligt een deel van de Alpen. Slovenië is ongeveer twee keer zo klein als Nederland met een oppervlakte van 20.273 km² en heeft een bevolking van ongeveer 2,1 miljoen mensen. De hoofdstad en grootste stad van Slovenië is Ljubljana met 293.000 inwoners. Het land is lid van de Europese Unie en de eurozone.

Geschiedenis Slovenië

Slovenië heeft een lange geschiedenis. Het land werd vroeger bewoond door de Illyriërs, dit was een Indo-Europese stam die in de prehistorie in de regio leefde. In de 7e eeuw v.Chr. kwamen de Kelten naar de regio en in de 4e eeuw v.Chr. werd het gebied bezet door de Romeinen. Onder het Romeinse bewind werden er verschillende steden gebouwd in Slovenië. De huidige steden Celje en Ljubljana stammen nog uit deze tijd. Na de val van het Romeinse Rijk werd het gebied bezet door verschillende volkeren, waaronder de Slaven en de Hunnen.
In de Middeleeuwen was Slovenië onderdeel van het Habsburgse Rijk en werd het geregeerd door de Habsburgse monarchie. In de 18e eeuw verwierf Slovenië enige autonomie binnen het Habsburgse Rijk en werd het een zelfstandig land binnen de Donaumonarchie. Slovenië heeft hierdoor een hoop Duitse invloeden.
Na de Eerste Wereldoorlog werd Slovenië een onafhankelijk land en werd het een van de zes republieken van Joegoslavië. Na de val van het communistische bewind in Joegoslavië in 1991 werd Slovenië opnieuw een onafhankelijk land en werd het lid van de Europese Unie en de NATO. Slovenië was het welvarendste land uit het naoorlogse Joegoslavië. Tegenwoordig is Slovenië een stabiel en democratisch land in de EU.

Oorsprong naam Slovenië

De naam ‘‘Slovenië’’ is waarschijnlijk afgeleid van het woord ‘‘Slaven’’, wat ‘‘Slavische’’ betekent. Dit gebied werd vroeger voornamelijk bewoond door Slavische volkeren en deze naam fungeert dan ook als een verwijzing naar de oorsprong van het land.
Er zijn ook verschillende theorieën over waar de naam ‘‘Slaven’’ vandaan komt. Sommigen geloven dat het woord is afgeleid van het Indo-Europese woord ‘‘slovo’’, wat ‘‘woord’’ of ‘‘spraak’’ betekent. Dit zou kunnen omdat de Slavische volkeren bekend stonden om hun orale tradities. Anderen geloven dat het woord is afgeleid van het woord ‘‘szlachta’’, wat ‘‘edele’’ of ‘‘adel’’ betekent, omdat de Slavische volkeren werden gezien als een edel volk. De naam ‘‘Slovenië’’ verwijst in ieder geval naar de Slavische oorsprong van het land en het volk.

Slovenië trivia

Slovenië is het enige land ter wereld met ‘‘love’’ in haar naam.
Het land heeft 8000 grotten.
Slovenië staat bekend om haar wijnproductie en heeft een aantal van de beste wijngebieden in Europa.
72% van het oppervlakte van Slovenië is beschermd natuurgebied.
Ongeveer 90.000 mensen in Slovenië houden bijen.
Met Tadej Pogacar en Primoz Roglic heeft Slovenië twee van de beste wielrenners van het moment.

Over de vlag van Slovenië

De Sloveense vlag is een driekleurige vlag met de Pan-Slavische kleuren wit, blauw en rood. De kleuren zijn geïnspireerd door de Sloveense volksvlag, die al sinds de 19e eeuw wordt gebruikt. Linksboven op de vlag staat het Sloveense wapen. De vlag werd formeel aangenomen als de nationale vlag van Slovenië na de onafhankelijkheid van het land in 1991. De Sloveense vlag heeft de verhouding 1:2.
De Sloveense vlag vertoont overeenkomsten met vlaggen van andere landen, als Rusland, Slowakije en Servië. Dit is omdat deze landen allemaal een geschiedenis hebben met het Habsburgse Rijk of dezelfde Slavische wortels delen. Er zijn wel een aantal geluiden binnen Slovenië om de vlag te veranderen, aangezien deze te veel zou lijken op andere vlaggen. De kans is echter klein dat dit gebeurt.

De officiële kleuren van de Sloveense vlag

De kleuren van de Sloveense vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Wit: opaque
Blauw: 293 C
Rood: 199 C
Geel (in het wapen): 116 C

Online de Sloveense vlag bestellen

Je kunt bij vlaggen.com snel en eenvoudig de Sloveense vlag bestellen. Naast deze vlag verkopen wij veel meer soorten vlaggen, zoals bijvoorbeeld thema vlaggen. Gebruik de meethulp om erachter te komen welke afmetingen jij nodig hebt.
Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Slovenië” te beoordelen