Andere suggesties…

29.0042.00
59.0062.00

Tafelvlaggen

Tafelvlag Slowakije

6.05

Vlag Slowakije

Artikelnummer: vlag-slowakije Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Slowakije. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Wij vervaardigen de vlag van Slowakije van sterk glanspolyester, zodat u gegarandeerd lang plezier heeft van de vlag. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Slowakije bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Slowakije

Slowakije is een land in Centraal-Europa dat grenst aan Oostenrijk in het westen, Tsjechië in het noordwesten, Polen in het noorden, Oekraïne in het oosten en Hongarije in het zuiden. Lange tijd zijn Tsjechië en Slowakije één land geweest genaamd Tsjecho-Slowakije. De hoofdstad en tevens de grootste stad van Slowakije is Bratislava met ongeveer 425.000 inwoners. Het landschap van Slowakije is bergachtig, met de Hoge Tatra in het noorden en het Zlowakse Ertsgebergte in het zuiden.

 

Geschiedenis Slowakije

Slowakije is ontstaan als onafhankelijk land in 1993, na de val van het communistische regime in Tsjecho-Slowakije. Tot 1918 maakte het deel uit van de Oostenrijk-Hongaarse monarchie en daarna van Tsjecho-Slowakije tot de onafhankelijkheid in 1993. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Slowakije formeel gezien onafhankelijk, maar eigenlijk fungeerde het land als een satellietstaat van de Nazi’s. In 1993 viel Tsjecho-Slowakije uiteen in 1993 tot Tsjechië en Slowakije en was het land helemaal onafhankelijk voor het eerst in de historie.

In de loop der jaren heeft Slowakije een aantal belangrijke veranderingen doorgemaakt, waaronder de overgang van communisme naar democratie en de opname van het land in de Europese Unie en de NAVO. Tegenwoordig is Slowakije een stabiel en welvarend land met een bloeiende economie en een hoge levensstandaard.

 

Oorsprong naam Slowakije

De naam Slowakije komt van het woord “Slavonie” of “Slavisch” in het Oud-Tsjechisch, dat verwijst naar de Slavische bevolking van het gebied. De naam werd voor het eerst gebruikt in de 12e eeuw om het gebied te beschrijven dat werd bewoond door de Slowaakse etnische groep en werd later gebruikt om het gehele land te beschrijven. De naam Slowakije is afgeleid van de naam van deze groep en betekent letterlijk “land van de Slowaakse broeders”.

 

Slowakije trivia

  • In Slowakije wonen ongeveer 5,4 miljoen mensen op een oppervlakte van 49.000 km². 
  • Slowakije heeft met een geboortecijfer van 1,3 een van de laagste geboortecijfers van Europa.
  • 69% van de bevolking is Katholiek, 14% is atheïst en de rest gelooft iets anders.
  • 84% van de bevolking spreekt Slowaaks. De belangrijkste andere talen die gesproken worden in Slowakije zijn Hongaars en Romani.
  • De grootste sport in Slowakije is ijshockey. In 2022 werd er zelfs een bronzen medaille gewonnen op de Olympische winterspelen.

 

Over de Slowaakse vlag

De vlag van Slowakije bestaat uit drie gelijkwaardige horizontale banen in de kleuren wit, blauw en rood. De kleuren zijn afgeleid van de vlag van de Tsjechische Republiek en de Slowaakse Republiek, die vroeger samen Tsjechoslowakije vormden. De kleuren staan symbool voor de eenheid van de Tsjechische en de Slowaakse bevolking en hun gezamenlijke strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid. De blauwe baan staat symbool voor vrijheid, de witte baan staat symbool voor eerlijkheid en de rode baan staat symbool voor de moed van het Slowaakse volk. De vlag van Slowakije is op 3 september 1992 ingevoerd, kort na de onafhankelijkheid van het land. De vlag heeft de verhouding 2:3.

 

De officiële kleuren van de Slowaakse vlag

De kleuren van de Slowaakse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Wit: opaque
  • Blauw: 293 C
  • Rood: 032 C

 

Online de Slowaakse vlag bestellen

Je kunt de vlag van Slowakije en vele andere Slavische vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de VeluwseVlaggenindustrie. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. 

Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. 

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Slowakije” te beoordelen