Gerelateerde producten

Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Brazilië

6.05

Vlag Brazilië

(2 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: vlag-brazilie Categorieën: ,

20.0078.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Brazilië. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. De vlag van Brazilië maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Brazilië op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Wissen

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

Het verhaal achter de vlag van Brazilië

(Bondsrepubliek Brazilië)
Wie in de voormalige Braziliaanse hoofdstad Rio de Ja-neiro ‘snachts naar de sterrenhemel kijkt, ziet dezelfde sterren als die op de landsvlag staan. Zelfs de helderheid is daarop af te lezen. Op die vlag staan 23 witte, vijfpuntige sterren. Vijf van die sterren vormen samen het sterren-beeld Zuiderkruis, de Grote Beer van het zuidelijk halfrond. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Brazilië er binnenkort enkele sterren bij. Ze zou nu al 25 sterren mogen hebben, want zoveel deelstaten zijn er nu.
In zijn huidige vorm dateert de Braziliaanse vlag van 30 mei 1968. Omdat Napoleon in 1807 Portugal bezette, vluchtte de koninklijke familie naar het verre Brazilië. In 1820 keerde de Portugese vorst naar zijn Europese vaderland terug, maar liet zijn zoon Pedro als regent achter. In die tijd maakt de vrijheidsgedachte zich meester van heel Zuid-Amerika, ook in Brazilië. Pedro verklaarde het land op 17 september 1822 onafhankelijk. Het keizerrijk kreeg een vlag die in grote lijnen identiek is aan de huidige. Op de plaats waar nu de hemelbol staat, zette de keizer zijn persoonlijke wapen. Die vlag wapperde tot 15 november 1899, toen Pedro II werd afgezet. De nieuwe vlag werd vier dagen later gehesen. Zij was ontworpen door de schilder Décio Villaresp. Hij had het keizerlijke wapen vervangen door de zuidelijke hemelglobe in blauw. Die kleur staat voor broederschap, want de 23 individuele sterren staan immers allemaal op één hemelglobe.
De groene vlakken in de hoeken staan voor de uitgestrekte Braziliaanse oerwouden. De kleur kan ook symbolisch worden gezien als de eeuwige lente waaraan het land in 1822 begon. Groen staat ook voor de hoop dat het land zich materieel ontwikkelt. De gele ruit duidt op de minerale rijkdommen. Geel is de kleur van het goud en de ruit staat symbool voor diamant. Geel en groen samen worden ook gezien als de kleuren van de landbouw: groenten (groen) en graan (geel). Het lint met in groene letters de spreuk: ‘Ordem e Progresso’ (Orde en vooruitgang) is de evenaar die over Brazilië loopt. Maar het staat ook voor de baan die de aarde door het heelal aflegt, daar zit een zekere orde in. De spreuk ‘Ordem e Progresso’ herinnert ook aan het positi-visme, een filosofische stroming aan het einde van de vorige eeuw.
Blauw en wit herinneren ook aan de koloniale tijd en de monarchie die daarop volgde. De Portugese vlag bestond in die tijd uit deze kleuren.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Zuid-Amerika

2 beoordelingen voor Vlag Brazilië

  1. Corrie geverifieerde eigenaar |

    Corrie (geverifieerde eigenaar)

    Ik ben geboren in Brazilië, altijd een vlag gehad en die heb ik een keer uitgeleend voor een spreekbeurt. Sindsdien is ie kwijt. Dat was wel een hele dunne en veel soepeler vlag. Maar allang blij er weer een in huis te hebben.

  2. Erik Van kolck geverifieerde eigenaar |

    Erik Van kolck (geverifieerde eigenaar)

    Keurig op tijd en goed ingepakt

Een beoordeling toevoegen