Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Brazilië

6.05

Vlag Brazilië

(2 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: vlag-brazilie Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Brazilië. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. De vlag van Brazilië maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Brazilië op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Brazilië

Brazilië, officieel de Federale Republiek van Brazilië of Federatieve Republiek van Brazilië, is een land in Zuid-Amerika grenzend aan Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië en Uruguay.

Inwoners van Brazilië

São Paulo is de stad met de meeste inwoners, namelijk 12.106.920. Dit is echter niet de hoofdstad van het land. De hoofdstad van het land is Brasilia met 3.039.444 inwoners.

De officiële taal van Brazilië is het Portugees, de taal die bijna de gehele bevolking spreekt en vrijwel de enige taal is die gebruikt wordt in kranten, op radio en televisie en voor zakelijke en bestuurlijke doeleinden. De meest bekende uitzondering hierop is een wet op de gebarentaal die werd goedgekeurd door het Nationale congres van Brazilië.

Oorsprong naam

Brasil betekent in het Portugees “alsof het gloeit”. De naam verwijst naar de rode kleurstof van de boom, die erg gewild was bij Europese textielververij. Omdat de Europeanen hun koloniën gewoonlijk noemden naar de handelswaar in het gebied, kreeg het nieuwe land de naam Brazilië.

Over de vlag van Brazilië

Wie in de voormalige Braziliaanse hoofdstad Rio de Ja-neiro ‘snachts naar de sterrenhemel kijkt, ziet dezelfde sterren als die op de landsvlag staan. Zelfs de helderheid is daarop af te lezen. Op die vlag staan 23 witte, vijfpuntige sterren. Vijf van die sterren vormen samen het sterren-beeld Zuiderkruis, de Grote Beer van het zuidelijk halfrond. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Brazilië er binnenkort enkele sterren bij. Ze zou nu al 25 sterren mogen hebben, want zoveel deelstaten zijn er nu.

In zijn huidige vorm dateert de Braziliaanse vlag van 30 mei 1968. Omdat Napoleon in 1807 Portugal bezette, vluchtte de koninklijke familie naar het verre Brazilië. In 1820 keerde de Portugese vorst naar zijn Europese vaderland terug, maar liet zijn zoon Pedro als regent achter. In die tijd maakt de vrijheidsgedachte zich meester van heel Zuid-Amerika, ook in Brazilië. Pedro verklaarde het land op 17 september 1822 onafhankelijk. Het keizerrijk kreeg een vlag die in grote lijnen identiek is aan de huidige. Op de plaats waar nu de hemelbol staat, zette de keizer zijn persoonlijke wapen. Die vlag wapperde tot 15 november 1899, toen Pedro II werd afgezet. De nieuwe vlag werd vier dagen later gehesen. Zij was ontworpen door de schilder Décio Villaresp. Hij had het keizerlijke wapen vervangen door de zuidelijke hemelglobe in blauw. Die kleur staat voor broederschap, want de 23 individuele sterren staan immers allemaal op één hemelglobe.

Symboliek van de vlag

De kleuren en vormgeving van de vlag zijn afgeleid van de vlag van het Braziliaanse Keizerrijk, waarbij het keizerlijke symbool is vervangen door een wereldbol met sterren en het motto. De kleuren hebben elk een symbolische betekenis.

Geel

Het geel staat voor de rijkdom van de Braziliaanse bodem, waaronder de goudvoorraad. De gele ruit duidt op de minerale rijkdommen. Geel is de kleur van het goud en de ruit staat symbool voor diamant.

Groen

De groene vlakken in de hoeken staan voor de uitgestrekte Braziliaanse oerwouden en symboliseert de flora en fauna, met name het Amazoneregenwoud, de jungle langs de Atlantische Oceaan en de Pantanal.. De kleur kan ook symbolisch worden gezien als de eeuwige lente waaraan het land in 1822 begon. Groen staat ook voor de hoop dat het land zich materieel ontwikkelt.

Geel & groen

Geel en groen samen worden gezien als de kleuren van de landbouw: groenten (groen) en graan (geel). Het lint met in groene letters de spreuk: ‘Ordem e Progresso’ (Orde en vooruitgang) is de evenaar die over Brazilië loopt. Maar het staat ook voor de baan die de aarde door het heelal aflegt, daar zit een zekere orde in. De spreuk ‘Ordem e Progresso’ herinnert ook aan het positivisme, een filosofische stroming aan het einde van de vorige eeuw. Overigens kwamen deze kleuren ook al voor in de vlag van het Braziliaanse Keizerrijk; destijds hadden ze een andere symbolische betekenis.

Blauw & wit

De blauwe en witte kleur staan voor de maagd Maria. Blauw en wit herinneren ook aan de koloniale tijd en de monarchie die daarop volgde. De Portugese vlag bestond in die tijd uit deze kleuren.

Officiële kleuren van de vlag

De vlag van Brazilië bevat de volgende kleuren:

 • Blauw: 80 C
 • Geel: Yellow C
 • Groen: 355 C

Ontwerper van de vlag

Het concept van de vlag was het werk van Raimundo Teixeira Mendes, met de medewerking van Miguel Lemos en Manuel Pereira Reis.

Vlag van Brazilië kopen

Wil je de vlag van Brazilië kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van Brazilië aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de Iraanse vlag, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Zuid-Amerika

2 beoordelingen voor Vlag Brazilië

 1. Corrie geverifieerde eigenaar |

  Corrie (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben geboren in Brazilië, altijd een vlag gehad en die heb ik een keer uitgeleend voor een spreekbeurt. Sindsdien is ie kwijt. Dat was wel een hele dunne en veel soepeler vlag. Maar allang blij er weer een in huis te hebben.

 2. Erik Van kolck geverifieerde eigenaar |

  Erik Van kolck (geverifieerde eigenaar)

  Keurig op tijd en goed ingepakt

Een beoordeling toevoegen