Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Peru

6.05

Vlag Peru

Artikelnummer: vlag-peru Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Peru. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. de vlag van Peru word gemaakt van hoogwaardig glanspolyester. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Peru met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Peru

Peru is een land in Zuid-Amerika, gelegen aan de westkust van het continent. Het grenst om het noorden aan Ecuador en Colombia, in het oosten aan Brazilië en Bolivia en in het zuiden aan Chili. Het land heeft ook een 2400 km lange kustlijn aan de Grote Oceaan. Peru is met een oppervlakte van 1.285.216 km² het op twee na grootste land van Zuid-Amerika na Brazilië en Argentinië. De hoofdstad en grootste stad van Peru is Lima met 8,8 miljoen inwoners. Andere belangrijke steden in Peru zijn Cusco, Arequipa en Trujillo.
Peru heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met invloeden van de oude Inca-beschaving en de Spaanse kolonisatie. Het land staat bekend om zijn archeologische sites, waaronder Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen. Peru is ook bekend om zijn diversiteit aan planten- en diersoorten en is een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in natuur en cultuur. Het landschap van Peru is zeer divers met kustvlaktes, hooggebergten, de woestijn Atacama en een deel van het Amazoneregenwoud.

Geschiedenis Peru

Peru heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de pre-Columbiaanse tijd. De oude Inca-beschaving, die tussen de 12e en 16e eeuw bestond, was een van de grootste en meest geavanceerde beschavingen in Zuid-Amerika. De Inca’s hadden een groot rijk met een uitgebreid netwerk van wegen en ze bouwden vele belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Machu Picchu.
In de 16e eeuw kwamen de Spanjaarden naar Peru om het land toe te voegen aan het Spaanse rijk. De Spaanse kolonisatie had een enorme impact op de Inca-beschaving en bracht vele veranderingen in de culturele en sociale structuur van het land. De huidige hoofdstad Lima is gesticht door de Spanjaarden in 1535. In 1821 werd Peru onafhankelijk van Spanje na een oorlog van tien jaar.
Sinds de onafhankelijkheid heeft Peru verschillende regeringen gehad, met periodes van politieke instabiliteit en conflicten. In de jaren ‘70 en ‘80 werd het land geteisterd door terroristische aanvallen van linkse guerrillagroepen en het leger. In de jaren ‘90 begon Peru te herstellen van deze conflicten en werd het land een stabielere en welvarendere democratie. Tegenwoordig is Peru een belangrijke economische speler in Zuid-Amerika en een populaire toeristische bestemming.

Oorsprong naam Peru

De oorsprong van de naam “Peru” is omstreden en er zijn verschillende theorieën over hoe het land aan zijn naam is gekomen. Volgens sommige theorieën is de naam “Peru” afgeleid van het Quechua-woord “piruw”, wat “rijkdom” of “rijke streek” betekent. Dit zou verwijzen naar de rijke natuurlijke hulpbronnen van het land, waaronder veel goud, zilver en koper.
Andere theorieën suggereren dat de naam “Peru” is afgeleid van het woord “Biru”, wat “water” betekent in het Aymara, een andere indiaanse taal die in Peru en Bolivia wordt gesproken. Dit zou verwijzen naar de rivieren en meren in het land. Hoe dan ook, de naam “Peru” heeft een lange geschiedenis en is al sinds de oudheid in gebruik.

Peru trivia

Het Titicacameer in Peru is op een hoogte van 3.812 meter het hoogste bevaarbare meer van de wereld. Met een oppervlakte van 8.340 km² is het tevens het grootste meer van Zuid-Amerika.
Een van de langste rivieren ter wereld, de Amazone Rivier, vindt zijn oorsprong in Peru.
Het Amazone Regenwoud in Peru beslaat bijna 60% van het land.
Peru heeft 7,5 miljoen alpaca’s. In de rest van de wereld zijn er maar 2,5 miljoen.
Het kan wel 600 uur duren om een traditionele Peruaanse poncho te maken.
Peru is de geboorteplaats van het surfen. Al zo’n 2000 jaar geleden gleden ze hier met houten planken over de golven.

Over de Peruaanse vlag

De vlag van Peru bestaat uit drie verticale banen in de kleurvolgorde rood-wit-rood. De vlag is ontworpen door de Peruaanse onafhankelijkheidsstrijd José de San Martín. Deze strijd voor onafhankelijkheid wordt ook weergegeven in de symboliek van de vlag; het rood staat namelijk voor het bloed dat vergoten is in de strijd en het wit staat voor de vrede. De vlag van Peru heeft de verhouding 2:3.
De vlag van Peru is sinds de onafhankelijkheid van het land in 1824 in gebruik en is sindsdien een keer veranderd. Tot 1950 stond centraal op de vlag namelijk het wapen van Peru. Deze is verwijderd omdat de vlag daardoor gemakkelijker te maken werd. De vlag is een belangrijk symbool voor de Peruaanse identiteit en wordt met trots gedragen door de bevolking van het land.

De officiële kleuren van de Peruaanse vlag

De kleuren van de Peruaanse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Rood: 485 C
Wit: opaque

Online de Peruaanse vlag bestellen

Je kunt de Peruaanse en vele andere vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis.
Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Voor vragen en opmerkingen omtrent de Peruaanse of een andere vlag kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Zuid-Amerika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Peru” te beoordelen