Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Bolivia

6.05

Vlag Bolivia

Artikelnummer: vlag-bolivia Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Bolivia. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Wij gebruiken voor de productie van de vlag van Bolivia het sterke glanspolyester en staan dan ook garant voor de hoge kwaliteit. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van Bolivia op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

(Republiek Bolivia)

De onafhankelijkheid van Bolivia werd op 6 augustus 1825 uitgeroepen. Het waren de vrijheidsstrijders Simon Boliver en maarschalk Antonio José de Sucre die met hun manschappen de Spanjaarden het land uitgooiden. De nieuwe staat werd naar Bolivar vernoemd, nadat het aanvankelijk Opper-Peru heette. Bolivia was toen ook veel groter dan het nu is. Het land raakte grond kwijt aan Peru, Brazilië, Paraguay en Chili. Bolivia en Chili leven nog altijd op voet van oorlog met elkaar over de noordelijke Chileense provincie Tarapacá. Bolivia maakt aanspraak op deze strook grond aan de oceaan, die in het einde van de vorige eeuw door Chili werd bezet.
De Boliviaanse vlag die op 14 juli 1888 werd vastgesteld, bestaat uit drie even hoge liggende banen. De bovenste rood, de middelste geel en de onderste groen. Rood symboliseert de dappere Boliviaanse soldaten. De kleur herinnert ook aan de dierenwereld in zijn algemeenheid en aan de veeteelt in het bijzonder. Het geel verwijst naar de minerale rijkdommen van het land. De groene baan laat zien dat het land vruchtbaar is.
De Bolivianen zwaaien heel vaak met rood-geel-groene vlaggen waarop aan de stokzijde een verticale, blauwe baan is genaaid. Hiermee worden de aanspraken op de Chileense provincie Tarapacá uitgebeeld.
De overheid gebruikt vlaggen met in het midden van de gele baan het staatswapen op een blauwe achtergrond. Op de rand daarvan staan negen sterren voor de negen departementen van het land. Het landschap Iaat de berg Potosî zien, die symbool is van de bodemschatten. De korenschoof en de palmboom symboliseren de landbouw. De opgaande zon staat voor de zonnige toekomst. De Boliviaanse vlaggen die achter het schild staan, symboliseren vaderlandsliefde. De kanonnen en de geweren duiden op de wil het land tegen indringers te verdedigen. Het wapen laat ook een vrijheidsmuts zien. De condor boven op het wapen symboliseert de vrijheid.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Zuid-Amerika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Bolivia” te beoordelen