Gerelateerde producten

Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Bhutan

6.05

Vlag Bhutan

Artikelnummer: vlag-bhutan Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Bhutan. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij vervaardigen de vlag van Bhutan van sterk glanspolyester, zodat u gegarandeerd lang plezier heeft van de vlag. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Bhutan bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

Het verhaal achter de vlag van Bhutan

(Druk Yuf, het land van de Donderdraak)
Het Himalayastaatje Bhutan gebruikt al eeuwenlang een eigen vlag. Het is echter niet meer na te gaan wanneer die het eerst wapperde. Pas in 1930 werd de omschrijving van de vlag met de draak vastgelegd.
De vlag van Bhutan vertoont grote gelijkenis met de oude Chinese keizersvlag. De draak is er een van het Chinese type, want Bhutan onderhoudt al eeuwenlang nauwe contacten met China.
Door de diagonale indeling van de vlag ontstaan twee driehoeken. De driehoek aan de stokzijde is saffraangeel en staat voor de macht van de koning. Hij is immers de leider in godsdienstige en wereldse zaken. De oranje-rode driehoek op het uitwaaiende deel staat voor de kracht van het boeddhisme. De witte kleur van de draak staat voor loyaliteit en de zuiverheid van de bevolking van Bhutan. De Chinese draak symboliseert in de Aziatische mythologie macht en edelmoedigheid. In tegenstelling tot zijn Europese soortgenoten heeft de Chinese draak geen vleugels. Toch kan hij vliegen, zoals in de vlag van Bhutan. De draak in die vlag houdt in elke poot een wereldbol vast en stelt daarom het universum voor.
De draak verwijst ook naar het donderen dat vaak tussen de Himalayatoppen te horen is. Vroeger dachten de bergbewoners dat die geluiden door de donderdraak werden gemaakt. Hij gaf de naam aan het land. De drukpasekte van het boeddhisme werd gesticht door Lingrey Pema Dorji in de twaalfde eeuw. Zijn leerling Tsangha Gyarey Yeshey Dorji ging naar Namgiphu om er een klooster te stichten. Daar aangekomen zag hij draken vliegen en hij hoorde dat ze donderende geluiden maakten. Hij meende dat dit een goed voorteken was en stichtte op die plaats in het huidige Bhutan een klooster.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Bhutan” te beoordelen