Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Chili

6.05

Vlag Chili

Artikelnummer: vlag-chili Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Chili. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. Een kwalitatief hoogwaardige vlag van Chili bestelt u goedkoop bij Vlaggen.com. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van Chili op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Het verhaal achter de vlag van Chili

(Republiek Chili)
Wat vlaggen betreft, was het in Chili in het begin van de vorige eeuw een puinhoop. Er was niets geregeld en iedereen vlagde maar raak. De verwarring was zo groot dat gouverneur kolonel Francisco Lastro van Valparaiso duidelijkheid wilde hebben. Hij schreef op 3 oktober 1817 naar Santiago: ‘In onze hoofdstad heb ik driekleurige vlaggen in allerlei vormen gezien, waaruit ik onvoldoende heb kunnen afleiden welke ik hier zou moeten gebruiken. Daarom verzoek ik uwe excellentie mij een passend antwoord te geven over dit onderwerp.’
Het antwoord van de nationale held generaal Bernardo O’Higgins liet niet lang op zich wachten. Hoe dat precies luidde, is niet meer te achterhalen, maar al op 18 oktober wapperde de huidige Chileense vlag voor het eerst. Ze werd ook gehesen toen Chili op 18 februari 1818 onafhankelijk werd van Spanje.
De nationale vlag werd ontworpen door de Amerikaanse schilder Charles (Carlos) Wood, die vrijwillig dienst had genomen in het Chileense bevrijdingsleger. Bij het ontwerpen, kreeg hij aanwijzingen van Don José Ignacio Zentano, de minister van Oorlog. De basiskleuren rood, wit en blauw waren er al.
De bewijzen zijn nergens te vinden, maar het is vrijwel zeker dat Wood zich liet inspireren door zijn eigen landsvlag. Hij hoefde zich daarvoor niet te schamen, want de Verenigde Staten waren in die tijd voor veel Zuid Amerikaanse staten hét democratisch voorbeeld.
De witte vijf puntige ster in het blauwe kanton werd waarschijnlijk geleend uit Indiaanse vaandels. Tegenwoordig wordt die ster gezien als de leidster die de weg wijst naar vooruitgang, roem en eer. Rood is de herinnering aan het bloed dat vloeide voordat het land vrij was. Blauw symboliseert de lucht boven het land en wit staat voor de sneeuw die de toppen van de Andes bedekt.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Zuid-Amerika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Chili” te beoordelen