Andere suggesties…

Vlag Centraal Afrikaanse Republiek

Artikelnummer: vlag-centraal-afrikaanse-republiek Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Centraalafrikaanse Republiek. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! Wij maken de vlag van Centraalafrikaanse Republiek in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Centraalafrikaanse Republiek bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Het verhaal achter de vlag van Centraal Afrikaanse Republiek

Het bloed van iedereen, ongeacht diens huidskleur, is rood. Daarom loopt deze als een verticale balk over het midden van het nationale doek van de Centraal Afrikaanse Republiek. De vlag van dit land, dat van 1977 tot 1979 even een keizerrijk was onder keizer Bokassa I, is samengesteld uit de kleuren van Afrika en Frankrijk. Ze symboliseert de wens om samen met elkaar te leven en te werken. De nationale vlag van de Centraal Afrikaanse Republiek werd in 1958 ontworpen door Barthelemy Boganda, de leider van de MESAN-partij. Zijn land in het hart van Afrika kreeg 1 december 1958 autonomie binnen het Franse staatsbestel; op 13 augustus 1960 werd het onafhankelijk. Rood, wit en blauw zijn de kleuren van Frankrijk. Rood, groen en geel zijn de panafrikaanse kleuren. Deze kleuren zijn in tal van Afrikaanse vlaggen verwerkt. Ze komen oorspronkelijk uit de vlag van Ethiopië, het enige Afrikaanse land dat nooit is gekoloniseerd. De Centraal Afrikaanse Republiek werd in 1894 wel gekoloniseerd: door Frankrijk.
De grootste wens van Boganda was om één groot Afrikaans land te creëren. Behalve de Centraal Afrikaanse Republiek, moesten daar ook de voormalige Franse koloniën Gabon, Kongo en Tsjaad deel van uitmaken. Deze nooit in vervulling gebrachte wens wordt in de vlag tot uitdrukking gebracht door de vier liggende banen.
De Centraal Afrikaanse Republiek is grofweg in twee gebieden verdeeld. Eén deel van de bevolking woont in de savannen, die door de gele baan worden gesymboliseerd. De bosbewoners komen in de groene baan tot hun recht. Aan de kleuren van de vlag worden echter nog een hele reeks andere uitleggingen toegedicht. Zo staat blauw voor de vrijheid, de oneindigheid en de verhevenheid: wit voor gelijkheid, waardigheid en het pure; groen voor hoop, geloof en het vertrouwen; geel voor tolerantie, gastvrijheid en charisma; rood tenslotte voor kracht, gerechtigheid en liefde.
De gele vijfpuntige ster is de Afrikaanse leidster naar de vrijheid. Dit embleem wordt in bijna alle vlaggen van zwart Afrika gebruikt. De ster werd al gebruikt door de MESAN-partij. Daar stonden de punten voor de vijf doelstellingen die de partij voor het volk nastreefde: voedsel, scholing, onderdak, kleding en welzijn.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Afrika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Centraal Afrikaanse Republiek” te beoordelen