Vlag Colombia

(1 klantbeoordeling)

Artikelnummer: vlag-columbia Categorieën: ,

25.0099.00

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

Het verhaal achter de vlag van Colombia

(Republiek Colombia)
Op de lengte en hoogteverhoudingen na hebben Colombia en zijn buurland Ecuador exact dezelfde vlaggen: drie horizontale banen geel, blauw en rood. De gele bovenbaan is dubbel zo breed als de blauwe en rode. Venezuela, een andere buur van Colombia heeft ook een geel-blauw-rode vlag. De drie landsvlaggen zijn dan ook nauw aan elkaar verwant.
Colombia werd in 1819 vanuit Venezuela door Simon Bolivar van de Spanjaarden bevrijd. Het land sloot zich onmiddellijk bij Venezuela aan. Samen vormden ze de republiek Groot Colombia, waarbij later ook Ecuador aanhaakte. Bolivar geloofde in een groot onafhankelijk Zuidamerikaans rijk. In 1830 stapten Colombia en Ecuador echter teleurgesteld uit de federatie en gingen hun eigen weg. Colombia behield toen wel de Groot Colombiaanse kleuren. Tot 1861 heette het land Nieuw Granada. Uit dat jaar (26 november) dateert de Colombiaanse vlag in haar huidige vorm.
Geel, blauw en rood waren door Francisco de Miranda op de vlag van de republiek Groot Colombia gezet. Hij wilde daarmee tot uitdrukking brengen dat het gouden, zonnige Zuid-Amerika (geel) door de Atlantische Oceaan (blauw) werd gescheiden van het bloedige Spanje (rood).
Op de Colombiaanse koopvaardijvlag staat op het midden een blauwe ovaal met een rode rand. Op het blauwe veldje staat een witte ster met acht punten.
Colombia was tot 1903 veel groter dan het nu is. Panama wist zich toen af te scheiden. Daarbij werden de rebellen gesteund door de Verenigde Staten. Uit dankbaarheid hiervoor werd de Panamese vlag geënt op de Amerikaanse ‘Stars and Stripes.’

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Zuid-Amerika

1 beoordeling voor Vlag Colombia

  1. Szymon-Przemyslaw geverifieerde eigenaar |

    Szymon-Przemyslaw (geverifieerde eigenaar)

    Keurig op tijd en produkt zoals afgesproken.

Een beoordeling toevoegen