Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Botswana

6.05

Vlag Botswana

Artikelnummer: vlag-botswana Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Botswana. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Een kwalitatief hoogwaardige vlag van Botswana bestelt u goedkoop bij Vlaggen.com. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Botswana met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

Het verhaal achter de vlag van Botswana

(Republiek Botswana)
Voor de landsvlag van Botswana stond een zebra model. Dit inheemse kuddedier is met zwarte en witte strepen getekend. Toch heeft de zwart-witte balk in de vlag een diepere betekenis. Zwart symboliseert de negerbevolking, de grootste bevolkingsgroep van het land. De smalle witte banen representeren de blanke minderheid. Beide bevolkingsgroepen kunnen samenleven onder dezelfde blauwe hemel. Die wens wordt tot uitdrukking gebracht door het lichtblauwe vlaggeveld.
Botswana werd op 30 september 1966 van Groot-Brittannië onafhankelijk. De eerste president van het land, Seretse Khama, was een groot voorvechter van rassengelijkheid. Discriminatie had hij in zijn studententijd in Engeland aan den lijve ondervonden. Daar trouwde hij een Engelse vrouw, maar toen hij naar Botswana terug wilde, kreeg hij daarvoor aanvankelijk geen toestemming. Na vijf jaar mocht hij uiteindelijk gaan, onder voorwaarde dat hij zijn aanspraken op het leiderschap van de Bamangwatostam opgaf.
De kleuren die in de vlag van Botswana zijn verwerkt, waren in 1966 neutrale kleuren. Geen van de politieke partijen gebruikte toen de kleurentrits zwart, wit en blauw in zijn eigen vlaggen of emblemen. Ook de zebra was niet door een van de politieke partijen toegeëigend.
Het blauw in de vlag staat niet alleen voor de blauwe luchten, maar ook voor ‘pula’. Er is geen Nederlands woord voor dit begrip. President Khama zei er zelf dit over: ‘Regen is onze levensader, maar pula is een uitdrukking die meer dan alleen regen betekent. Het drukt de hoop en het geloof uit dat we uiteindelijk zullen overwinnen en het geluk zal onze toekomstige partner zijn.’

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Afrika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Botswana” te beoordelen