Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Suriname

6.05

Vlag Suriname

Artikelnummer: vlag-suriname Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Suriname. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. Wij vervaardigen de vlag van Suriname van sterk glanspolyester, zodat u gegarandeerd lang plezier heeft van de vlag. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Suriname desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Suriname

Suriname (officieel: Republiek Suriname) is gelegen aan de noordkust van Zuid-Amerika met Paramaribo als hoofdstad. Suriname was natuurlijk voor lange tijd een kolonie van Nederland. Pas in 1975 werd Suriname officieel onafhankelijk.

Suriname heeft een oppervlakte van 163.820 km² en grenst aan Brazilië, Guyana en Frans Guyana. Het landschap bestaat voornamelijk uit moerassen, heuvellandschappen en verschillende bergketens. Suriname is voor een groot deel bedekt met tropisch regenwoud. Dit tropische regenwoud wordt doorsneden door een aantal rivieren die vanaf het zuiden naar het noorden lopen.

Vlag van Suriname

De eerste nationale vlag voor Suriname werd in 1959 ontworpen om de mensen te vertegenwoordigen die deel uitmaakten van de diverse bevolking van het land. De vlag bestond destijds uit 5 sterren:

De tweede vlag van Suriname was een combinatie van de vlag van Nederland en die van Suriname. Het bestond uit 3 banen; de bovenste en onderste baan bevatte de Nederlandse vlag en de middelste baan is wit met daarin het de vijf sterren zoals hierboven beschreven uit de eerste vlag. Deze vlag werd gebruikt als gouverneursvlag.

Aangezien deze 2 vlaggen nadruk legde op de etnische verschillen tussen de bevolkingsgroepen in plaats van overeenkomsten was er veel kritiek op deze 2 vlaggen. In 1975 werd er door de regering besloten een wedstrijd uit te schrijven. Deze werd gewonnen door Jack Pinas.

Op 25 november 1975, tijdens de onafhankelijk van Suriname, werden de 2 vlaggen vervangen door de huidige en tevens officiële vlag van Suriname. Namelijk een horizontale triband van groen (boven en onder) en rood (dubbele breedte) met grote witte rand met de grote gele vijfpuntige ster gecentreerd op de rode band.

In 1986 werd het volkslied, de vlag en de het nationale wapen officieel aanvaard door de Surinamers. De Surinaamse vlag werd voor het eerst gehesen op de Onafhankelijkheidsdag van Suriname.

Grappig feitje: Schepen zijn wettelijk verplicht om de vlag van Suriname te hijsen wanneer zij een ander land bezoeken. Zo verminderen ze miscommunicatie met andere landen.

Kleuren Surinaamse vlag

De huidige vlag van Suriname bestaat uit de kleuren wit, rood, groen en geel. De groene banden van de vlag symboliseren het rijkdom aan landbouwgrond, de witte band symboliseert de vrijheid van het land en de rode band symboliseert vooruitgang en hoop. De gele ster symboliseert ten slotte de offers die zijn gebracht door de Surinaamse bevolking voor de Surinaamse onafhankelijkheid en de mooie toekomst.

Symboliek Surinaamse vlag

De vijf punten van de gele ster vertegenwoordigen elk een van de etnische groepen die in de voorgaande vlag werden genoemd:

  • Oost-Indiërs
  • Afrikanen
  • Chinezen
  • Europeanen
  • Indianen

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de Surinaamse vlag zijn vastgelegd in Pantone. De officiële kleuren van de vlag zijn:

  • Groen: 356C
  • Wit: opaque
  • Rood: 186C
  • Geel: 2116C

Surinaamse vlag kopen

Je koopt de Surinaamse vlag eenvoudig en snel op Vlaggen.com. Wij produceren al 60 jaar onze vlaggen en masten zelf in Apeldoorn. Deze worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd! Met een gemiddelde klantbeoordeling van een 8.7 zijn klanten zeer tevreden over onze dienstverlening.

Benieuwd naar de vlag van Suriname? Bestel hem nu. Wij bieden de vlag aan in 4 formaten, namelijk: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Zuid-Amerika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Suriname” te beoordelen