Andere suggesties…

6.05

Vlag Verenigde Staten

Artikelnummer: vlag-verenigde-staten Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Verenigde Staten. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Een kwalitatief hoogwaardige vlag van Verenigde Staten bestelt u goedkoop bij Vlaggen.com. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van Verenigde Staten op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over de Verenigde Staten

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS wordt in het noorden begrensd door Canada en in het zuiden door Mexico.

Inwoners van de VS

De zes grootste steden van de Verenigde Staten zijn achtereenvolgens New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Phoenix en Philadelphia. Al deze steden hebben meer dan anderhalf miljoen inwoners. De Verenigde Staten is met ruim 332 miljoen inwoners het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, van deze bevolking is 80% onderdeel van het christelijke geloof. Ongeveer 65% van de inwoners van de VS is van Europese oorsprong.

Oorsprong naam

De naam Verenigde Staten ontstond in 1775, toen de 13 Britse koloniën zich onafhankelijkheid verklaarden. Zij werden als land erkend na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Hierna breidden de Verenigde Staten zich uit van het oosten naar het westen.

Over de vlag van de Verenigde Staten

De huidige versie met 50 sterren is officieel in gebruik genomen 4 juli 1960. De vlag van de Verenigde Staten van Amerika bestaat uit zeven rode horizontale strepen, gescheiden door zes witte strepen. In het kanton staat een blauw vlak (Union) met daarin vijftig kleine, witte vijfpuntige sterren in negen horizontale rijen.

De vlag wordt meestal de Stars and Stripes (Sterren en Strepen) genoemd. Dat is overigens ook de gebruikelijke naam voor een bekende mars van John Philip Sousa, The Stars and Stripes Forever.

Symboliek van de vlag

De vijftig sterren op de vlag stellen de vijftig staten van de Verenigde Staten voor. De dertien strepen staan voor de dertien oorspronkelijke kolonies die zich in 1776 afgescheiden van Groot-Brittannië. Over de symboliek van het ontwerp publiceerde het Congres in 1977 een boek met daarin onder meer de volgende passage: “De ster is een symbool van het hemelse en goddelijke doel waarop de mens zich al richt sinds on herinner barre tijden; de streep is symbolisch voor de lichtstralen van de zon”. Voor veel mensen staat het rood en wit respectievelijk voor het bloed van hen die hun leven voor de vrijheid gaven en voor het ideaal van die vrijheid.

Officiële kleuren van de vlag

De officiële kleuren van de vlag van de VS zijn als volgt:

  • Rood: 193
  • Wit: opaque
  • Blauw: 282

Ontwerper van de vlag

Ruim vijftig jaar geleden nam de Amerikaan Robert G. deel aan een schoolopdracht. Hij ontwierp een nieuwe vlag voor de Verenigde Staten. Een vlag met 50 sterren in plaats van 48. Dit omdat het zeer waarschijnlijk was dat Alaska en Hawaii toe zouden treden tot de VS en daarmee het aantal ‘verenigde staten’ op vijftig zou komen.

Vlag van de Verenigde Staten kopen

Online de vlag van de VS bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de vlag van de Verenigde Staten, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de vlag van de VS willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Noord-Amerika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Verenigde Staten” te beoordelen