Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Vietnam

6.05

Vlag Vietnam

Artikelnummer: vlag-vietnam Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Vietnam. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van Vietnam maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Vietnam op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Vietnam

Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Vietnam bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

Inwoners van Vietnam

Hanoi, als hoofdstad van Vietnam en Ho Chi Minhstad, als grootste stad van Vietnam, zitten in het hoogste niveau. Cần Thơ, Đà Nẵng en Hải Phòng zijn de overige drie steden met provincie rechten. De overige steden zijn qua niveau gelijkwaardig aan de huyện in Vietnam. Ook de centrale steden zijn onderverdeeld in districten. De districten zijn dan geen huyện, maar quận.
De Vietnamese bevolking is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van onder overheidstoezicht staande boeddhistische en katholieke groepen.

Oorsprong naam

De Vietnamese geschiedenis gaat terug tot voor onze jaartelling. Een van de eerste Vietnamese staten was Dai Viet Quoc (Groot Viet Land/Rijk). Het woord Viet is hierin een verwijzing naar het volk, maar het land had verschillende locaties in hedendaags China en Vietnam.

Over de vlag van Vietnam

De vlag van Vietnam bestaat uit een rood veld met in het midden een grote, gele ster. De vlag werd op 30 november 1955 aangenomen als de vlag van Noord-Vietnam. Toen Noord- en Zuid-Vietnam zich op 2 juli 1976 herenigden, werd deze vlag de nationale vlag van de Republiek Vietnam.

Symboliek van de vlag

De vlag bestaat uit een rood veld met een grote, gele ster, die het leiderschap van de Vietnamese Communistische Partij symboliseert. De vijf punten van de grote, gele ster staan voor de arbeiders, de boeren, de soldaten, de intellectuelen en de handelaars. Het rood in de vlag staat voor het bloed van het volk en voor de communistische revolutie.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Vietnam zijn vastgelegd in Pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Rood: 186 C
  • Geel: 116 C

Ontwerper

De vlag is ontworpen door Nguyễn Hữu Tiến, een Vietnamese revolutionair.

Vlag van Vietnam kopen

Online de Vietnam vlag bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.
Heb je vragen over de vlag van Vietnam, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Vietnamese vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Vietnam” te beoordelen