Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Canada

6.05

Vlag Canada

(1 klantbeoordeling)

Artikelnummer: vlag-canada Categorieën: , ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Canada. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van Canada is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Canada op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

Het verhaal achter de vlag van Canada

Het esdoornblad, de ‘Maple leaf’, werd al rond 1700 in Canada gebruikt als nationaal symbool. Sinds 15 februari 1965 staat het op de vlag van het land dat in 1931 geheel onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. Met de invoering van de Maple leaf vlag kwam een einde aan een lange vlaggenstrijd. Formeel gezien had Canada voor de ingebruikname van de huidige vlag geen eigen nationaal doek. De vlag die als zodanig werd gebruikt, was noch door het Canadese parlement vastgesteld, noch door het Britse staatshoofd, dat ook staatshoofd van Canada is. De nationale vlag die als zodanig dienst deed, was de rode versie van de Britse kolonievlag, de red ensign. Het was een rood doek met in de linker bovenhoek een miniatuurversie van de Britse Union Jack en in het uitwaaiende deel het Canadese wapen.
Canada mag dan wel zijn opgebouwd uit voormalige Britse koloniën, de Canadezen zijn echter niet allemaal Engelssprekend. In de provincie Quebec wordt hoofdzakelijk Frans gesproken. Hier bestond de grootste oppositie tegen de red ensign. In 1964 werd er in Quebec luidkeels geroepen om onafhankelijkheid. Daarbij werd gezwaaid met blauwe vlaggen met witte, Franse lelies en een wit kruis.
Dat was voor de liberale premier Lester Pearson het sein om zijn verkiezingsbelofte waar te maken. Hij zou zorgen dat Canada een Canadese vlag kreeg. ‘Om de eenheid onder de Canadezen te bevorderen,’ aldus Pearson. Hij vond de nieuwe vlag zo belangrijk dat hij zelfs dreigde op te stappen als die er niet kwam. Een wedstrijd leverde 4200 ontwerpen op, die echter geen van alle voldeden aan de wensen van een speciaal parlementscomité. Na veel praten kwam dat er na zeven maanden toch uit. Het Lagerhuis had nog eens 33 dagen nodig om het ontwerp uiteindelijk op 15 december 1964 goed te keuren met 168 tegen 78 stemmen. Nadat ook het Hogerhuis zijn goedkeuring gaf, werd de vlag 15 februari 1965 voor het eerst gehesen voor het parlementsgebouw in Ottawa.
Rood en wit zijn sinds 21 november 1921 de officiële kleuren van Canada, toen het land zijn wapen kreeg van koning George V. De twee rode verticale vlaggenbanen staan voor de twee oceanen waaraan het land ligt. De linker baan symboliseert de Stille Oceaan; de rechter de Atlantische Oceaan. De nationale spreuk van Canada herinnert ook aan deze ligging; ‘A mare usque ad mare’ (Van oceaan tot oceaan). Het witte veld met het rode esdoornblad staat voor Canada.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Noord-Amerika

1 beoordeling voor Vlag Canada

  1. Roelof Storteboom geverifieerde eigenaar |

    Roelof Storteboom (geverifieerde eigenaar)

    Mooie vlag en goede kwaliteit

Een beoordeling toevoegen