Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Canada

6.05

Vlag Canada

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-canada Categorieën: , ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Canada. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van Canada is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Canada op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Canada

Canada is een land gelegen in het noorden van Noord-Amerika. Andere bekende landen in Noord-Amerika zijn de Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Cuba, Jamaica en Panama. Tussen Canada en de Verenigde Staten zit de langste landgrens van de wereld met bijna 9000 kilometer. Deze grens werd afgesproken in 1783 bij de Vrede van Parijs.

Canada trivia

Met een oppervlakte van 9.984.670 km² is Canada na Rusland het grootste land ter wereld. In Canada wonen nu 38.636.000 inwoners. Dit houdt in dat er op elke vierkante kilometer gemiddeld 3,87 Canadezen wonen. Ter vergelijking: In Nederland wonen op elke vierkante kilometer gemiddeld 523 mensen. De hoofdstad van Canada is Ottawa, maar dat is met dik een miljoen inwoners niet de grootste stad. Dat is namelijk Toronto met 2.794.000 inwoners.

Canada is in de geschiedenis gedeeltelijk bezet door zowel Frankrijk als Engeland. Het is daarom ook niet gek dat Frans en Engels allebei als officiële taal erkend worden. De originele bevolking van Canada bestond uit Inuit en Indianen. De inheemse talen van deze volkeren worden ook nog door een klein deel van de Canadese bevolking gesproken.

Canada is gigantisch groot en erg dun bevolkt. Hierdoor zijn er nog grote stukken natuurgebied die niet aangetast zijn door mensen. Je kunt meerdere nationale parken als Jasper National Park, National Park Nahanni, National Park Kluane, Peace Park, National Park Banff en vele anderen bezoeken. In deze nationale parken zul je uitgestrekte bossen, grote prairies, flinke bergen en een gigantische biodiversiteit aantreffen. Je moet echter wel oppassen, want er lopen hier ook veel wilde dieren als grizzly beren, poema’s, bizons en wolven rond.

Canada staat natuurlijk vooral bekend om het ongerepte landschap, de nationale parken en om de enorme uitgestrektheid van het land. Daarbij heeft Canada natuurlijk een bevolking en die hebben ook een zeer herkenbare cultuur. Zo heb je als bekende nationale symbolen de esdoorn (waarvan de bekende ‘maple leaf’ en het belangrijke exportproduct ahornsuiker komt), de mounties, ijshockey, lacrosse en staan de Canadese mensen bekend om hun vriendelijkheid.

Oorsprong naam

Voor de komst van de Fransen en de Engelsen werd Canada bewoond door Inuit en Indianen. Rond het jaar 1500 woonde er zo’n volk in de omgeving van huidig Quebec en in hun taal hadden zij het woord ‘kanata’. Dat betekent simpelweg dorp of nederzetting. Toen westerse ontdekkingsreizigers zich hier vestigde noemde de inheemse bevolking de nederzettingen van deze Europeanen dus ‘kanata’. De Europeanen hebben dit woord veranderd naar Canada en gebruikten het om te verwijzen naar het gebied waar ze aankwamen in Noord-Amerika. Uiteindelijk is deze benaming dus niet meer veranderd en sinds de Canadian Confederation in 1867 heet het land officieel Canada.

Over de Canadese vlag

De ‘Maple Leaf Flag’, oftewel de Canadese vlag, is ingevoerd in 1965 en is tevens de eerste Canadese vlag waar de vlag van Groot-Brittannië niet meer op te zien is. Deze vlag heeft de kleuren rood en wit in de volgorde rood-wit-rood met in het middelste witte vlak een rood esdoornblad. Dit esdoornblad wordt gezien als hét symbool van Canada. De vlag heeft de verhouding 1:2 en is ontworpen door George Stanley. De eerste keer dat deze vlag gehesen werd was op 15 februari 1965. Tegenwoordig is deze dag een nationale feestdag genaamd ‘National Flag of Canada Day’. In principe mag je de Canadese vlag op elk moment uithangen. De enige voorwaarde is dat deze vlag hoger dan alle andere vlaggen moet hangen.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de Canadese vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Rood: 032 C
  • Wit: opaque

Online de Canadese vlag bestellen

U kunt de Canadese vlag en vele andere nationale vlaggen snel en eenvoudig bestellen op vlaggen.com. Naast de gebruikelijke vlag afmetingen kunt u contact met ons opnemen als u alternatieve afmetingen wilt. U kunt controleren welke afmetingen u nodig heeft met behulp van onze meethulp.

Voor vragen of opmerkingen zijn wij bereikbaar via de klantenservice. Op werkdagen leveren wij binnen 48 uur. Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. 

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Noord-Amerika

1 beoordeling voor Vlag Canada

  1. Roelof Storteboom geverifieerde eigenaar |

    Roelof Storteboom (geverifieerde eigenaar)

    Mooie vlag en goede kwaliteit

Een beoordeling toevoegen