Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Mexico

6.05

Vlag Mexico

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-mexico Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Mexico. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. De vlag van Mexico maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Mexico op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Mexico

Mexico is een land gelegen in Noord-Amerika en grenst aan zowel de Grote Oceaan als de Golf van Mexico. Dichtbijgelegen landen zijn de Verenigde Staten, Guatemala, Belize en Cuba. Ook heeft Mexico nog twee grote schiereilanden en bijna 100 eilanden.

Mexico trivia

Mexico heeft een oppervlakte van 1.964.375 km², waarvan ongeveer 2,3% water is. Op dit oppervlakte wonen nu 131.563.000 inwoners en hiermee is Mexico het grootste Spaanstalige land ter wereld. Met ongeveer 90% van de bevolking die christelijk is, is Mexico anno 2022 nog steeds een enorm gelovig land. 

De grootste stad en tevens de hoofdstad van Mexico is Mexico-Stad met 8,9 miljoen inwoners. Andere grote miljoenensteden zijn Guadalajara, Monterrey, León en Tijuana. Bekende toeristische plaatsen in Mexico zijn: Acapulco, Chichén Itzá, de piramides van Teotihuacán, de tropische Riviera Maya, Campeche en nog heel veel meer.

Oorsprong naam

De originele bevolking van het huidige Mexico waren Azteken, maar die hebben niet altijd zo geheten. Voordat de Azteken, zoals ontdekkingsreizigers dit volk noemden, zich vestigden in de Mexicaanse vallei werden ze Mexico genoemd en waren ze nomaden. Zij werden de heersende stam in de Mexicaanse vallei en het heette het Mexica rijk. Hierin had je plaatsen als Mexico-Stad en Estade de Mexico en Puebla. Tot de onafhankelijkheid van Spanje in 1824 noemden de Spanjaarden Mexico-Stad Mexico en Mexico zelf Nieuw-Spanje. Sinds de onafhankelijkheid staat Mexico officiëel bekend in de wereld als Mexico.

De Mexicaanse vlag

Mexico heeft sinds 1535 acht vlaggen gehad en de huidige vlag werd in 1968 ingevoerd. Het is driekleur met de kleurvolgorde groen, wit, rood met in de middelste baan het embleem van Mexico. De vlag heeft de verhouding 4:7 en lijkt (afgezien van het embleem) erg op de vlag van Italië. In Mexico hangt bij ieder groot monument en bij iedere historische locatie tegenwoordig de nationale vlag. De vlaggenstok bij een monument moet wel 50 meter hoog zijn en de vlag is 14,3 bij 25 meter. Ook hangt de vlag in Mexico op belangrijke nationale dagen als de dag van de onafhankelijkheid, Cinco de Mayo, de geboorte van Benito Juárez en de Dag van de Grondwet.

Symboliek

De kleuren van de Mexicaanse vlag zijn afgeleid van het vaandel van het Leger van de Drie Garantiën uit 1823. Deze kleuren waren groen, wit en rood. Groen staat voor de onafhankelijkheid, wit voor het Rooms-Katholicisme en rood voor gelijkheid en eenheid in het land. Dit was de eerste symboliek die aan de kleuren werd verbonden. In 1850 veranderde dit en stond groen voor hoop, wit voor eenheid, zuiverheid en eerlijkheid en rood voor het bloed van de nationale helden. In de grondwet van Mexico staat geen specifieke betekenis voor de symboliek van de kleuren en er is dus ook geen goed antwoord.

Het embleem op de vlag komt van een Azteekste legende. Deze legende zei dat de Azteken/Mexica een meer moesten vinden met daarop een stenen eiland. Op dat eiland staat een nopalcactus, waar een arend opzit die een slang eet. Het embleem op de vlag beeld dit verhaal af en staat dus voor de komst van de originele Mexicanen naar het land.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Mexico zijn vastgelegd in pantone, namelijk:

  • Groen: 3425 C
  • Wit: opaque
  • Rood: 186 C

Online de Mexicaanse vlag bestellen

U kunt de vlag van Mexico eenvoudig bestellen via onze webshop in meerdere verschillende maten, namelijk: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Bij de vlag van Mexico kunt u ook een Mexicaanse tafelvlag bestellen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u bij ons terecht via de klantenservice. Wij produceren en leveren op werkdagen binnen 48 uur. 

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Noord-Amerika

1 beoordeling voor Vlag Mexico

  1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

    Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Vlag ziet er uit zoals verwacht, goede kwaliteit en snelle levering.

Een beoordeling toevoegen