Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Argentinië

6.05

Vlag Argentinië

Artikelnummer: vlag-argentinie Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Argentinië. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! De vlag van Argentinië maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Argentinië op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Argentinië

Argentinië is een land gelegen in Zuid-Amerika. In het westen grenst het aan de Andes en in het oosten aan de Atlantische Oceaan. Buurlanden en nabijgelegen landen zijn Chili, Brazilië, Uruguay, Paraguay en Bolivia. Argentinië heeft ook een claim staan op de Falklandeilanden, Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden en een deel van Antarctica. Deze vallen (behalve Antarctica) momenteel echter onder het gezag van het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor vond in 1982 ook een kort conflict plaats tussen deze twee landen, die door het VK werden gewonnen.

Argentinië trivia

Geografie

Argentinië heeft een inwoneraantal van 47.500.000 op een oppervlakte van 2.780.400 km². Met dit oppervlakte is dit het grootste Spaanstalige land ter wereld. De hoofdstad en de grootste stad van Argentinië is Buenos Aires met ongeveer drie miljoen inwoners. In de agglomeratie Groot-Buenos Aires wonen zelfs vijftien miljoen mensen, daarmee is het de op een na grootste metropool van Zuid-Amerika na São Paulo. Andere grote steden in Argentinië zijn Córdoba, Rosario, La Matanza en San Miguel de Tucumán.

Geografisch gezien is Argentinië een uitgestrekt land met ongelooflijk veel moois. In het noorden heb je een tropisch gebied met vruchtbare gronden, in het westen heb je de Andes en in het zuidoosten heb je de Atlantische oceaan en een mooie kustlijn. Noordelijk heeft Argentinië een tropisch klimaat en hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe gematigder het klimaat wordt. Je kunt ook mooie nationale parken als Los Glaciares, Monte León, Iguazú, Calilegua, Tierra del Fuego en vele andere bezoeken.

Onafhankelijkheid

In 1808 veroverde Napoleon met Frankrijk Spanje, de toenmalige overheerser van Argentinië. Dit was voor de Argentijnen het startschot van een revolutie om onafhankelijkheid af te dwingen. Tussen 1810 en 1818 werd hier een oorlog gevoerd tussen Spanje en Argentinië. Op 9 juli 1816 werd door de eerste junta (regering) van Argentinië de onafhankelijkheid uitgeroepen en de eerste grondwet ondertekend.

Eten en drinken

Voor de Argentijnen is eten en drinken enorm belangrijk en het is daarom een groot onderdeel van de Argentijnse cultuur. Zo heb je bijvoorbeeld de nationale drank: maté. Deze kruidendrank lijkt een beetje op koffie, maar er zitten veel meer vitamines in. Iedere Argentijn drinkt dit. Wat natuurlijk het belangrijkste onderdeel van elk gerecht is voor de Argentijn, is vlees. Er wordt voornamelijk rundvlees gegeten in Argentinië en meestal in de vorm van een grote steak. Qua zoetigheid heb je ‘dulce de leche’. Dit is een zoet smeersel gemaakt van gecondenseerde melk en de Argentijnen smeren het onder andere op hun brood.

Sport

Argentinië is ook een groot sportland, met voetbal uiteraard op plek 1. Met twee WK’s, vijftien Copa America’s en twee gouden medailles op de Olympische Spelen zijn ze zeer succesvol geweest. Ook heeft Argentinië met Maradona en Messi twee van de grootste voetballers aller tijden voortgebracht. Maar eigenlijk wordt elke sport wel veelvuldig gespeeld in Argentinië. Denk aan basketbal, tennis, hockey, rugby, volleybal, handbal of atletiek. Er is eigenlijk geen sport waar de Argentijnen echt slecht in zijn. 

Oorsprong naam

De Spaanse ontdekkingsreizigers, die rond het jaar 1500 naar Argentinië gingen, dachten dat er grote voorraden zilver te vinden waren. Dit was echter helemaal niet het geval aangezien er in Argentinië nauwelijks zilvervoorraden zijn. Stom genoeg is de naam Argentinië afgeleid van het woord ‘argentum’, wat zilver betekent in het Latijn. Deze naam hadden de ontdekkingsreizigers dus gegeven in de verwachting vele bergen zilver aan te treffen. Dat was er niet, maar de naam is blijven hangen en uiteindelijk veranderd naar Argentinië. Sinds de invoering van de grondwet in 1816 heet het land officieel Argentinië.

Over de Argentijnse vlag

De Argentijnse vlag werd ingevoerd in 1976 en is ontworpen door Manuel Belgrano, een Argentijnse officier in 1812. De vlag heeft de verhouding 9:14. Het is een horizontale driekleur in de kleurvolgorde lichtblauw-wit-lichtblauw met op de witte baan een gele zon. 

Op 25 mei 1810 werd ingeluid dat de Argentijnen in opstand zouden komen tegen de Spaanse overheersing. Naar verluid droegen de Argentijnse soldaten op die dag blauwwitte uniforms, waar het blauw en wit van de vlag op gebaseerd is. De zon komt van het feit dat 25 mei een hele grauwe dag was, totdat al het volk zich op het stadsplein had verzameld en de zon doorbrak. Dit werd gezien als een goed teken en daarom heeft het een plek gekregen op de vlag. Tussen 1816 en 1861 heb je meerdere varianten van deze vlag gehad, maar sinds 1861 is er niets meer veranderd.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de Argentijnse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Lichtblauw: 284 C
  • Geel: 1235 C
  • Wit: opaque
  • Bruin: 725 C

Online de Argentijnse vlag bestellen

U kunt de Argentijnse vlag en vele andere soorten vlaggen online bestellen bij vlaggen.com. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm. Voor alternatieve afmetingen kunt u contact met ons opnemen.

Wij accepteren de betaalmethoden iDeal, Visa en Mastercard. Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Voor vragen en/of opmerkingen over de Argentijnse vlag kunt u bij ons terecht via de klantenservice.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Zuid-Amerika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Argentinië” te beoordelen