Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Monaco

6.05

Vlag Monaco

Artikelnummer: vlag-monaco Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Monaco. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. Via onze webshop bestelt de vlag van Monaco van hoogwaardige kwaliteit. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Monaco op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Monaco

Het vorstendom Monaco ligt bij de Middellandse Zee aan de Côte d’Azur. De dwergstaat wordt aan land compleet omringd door Frankrijk en ligt vijftien kilometer ten westen van de Italiaanse grens. Dankzij deze mooie ligging is het een zeer populair vakantieoord. 

Monaco trivia

Met een oppervlakte van 2,03 km² is Monaco na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld. Met 40.000 inwoners op dit oppervlakte is het wel de dichtstbevolkte staat ter wereld. Maar liefst 12.500 van deze 40.000 inwoners zijn miljonair. Dit is vanwege het feit dat Monaco een belastingparadijs is en er dus rijke mensen van over de hele wereld met deze reden hier naartoe komen. Met 39.000 inwoners is Monte Carlo de grootste stad van Monaco.

Monaco heeft met de jaarlijkse Grand Prix van de Formule 1, de voetbalclub AS Monaco, meerdere grote casino’s en een prachtige kustlijn een grote aantrekkingskracht op jaarlijks honderdduizenden toeristen. Daarbij heeft Monaco met Monaco-Ville, een middeleeuwse plaats met gebouwen uit de dertiende eeuw, ook wat historische bezienswaardigheden.

Oorsprong naam

In de zesde eeuw voor Christus stichtte de Phocaeërs (een volk uit de Griekse stadstaat Phocaea) op de plaats van het huidige Monaco een kolonie die ze ‘μόνοικος’ (NL: monoikos) noemde. Dit betekent in het Oud-Grieks ongeveer: ‘alleen huis’. Over de eeuwen is het woord ‘μόνοικος’ verbasterd naar Monaco.

Geschiedenis Monegaskische vlag

Het huidige staatshoofd, prins Albert II, stamt af van de familie Grimaldi. De stamboom van deze familie Grimaldi gaat terug tot rond het jaar 1100 en zij waren de grondleggers van het huidige Monaco. De twee kleuren van hun huis waren rood en wit en die kleuren vormen samen nog steeds de nationale vlag van Monaco. De verhouding van de vlag is 4:5 met boven rood en onder wit. De vlag van Monaco wordt vaak verward met die van Indonesië, die van Polen en die van Singapore, omdat deze er erg vergelijkbaar uitzien.

Symboliek

De oorsprong van deze kleuren ligt natuurlijk bij de familie Grimaldi en er zit daardoor dus geen specifieke symboliek verbonden aan deze vlag voor Monaco zelf. Echter wordt er aan de kleuren zelf wel symboliek verbonden. Zo zou rood de positieve menselijke waarden vertegenwoordigen en staat wit voor zuiverheid in geestelijk leven. 

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Monaco zijn vastgelegd in pantone. De kleurcodes zijn:

  • Rood: 186 C
  • Wit: opaque

Online de Monegaskische vlag bestellen

U kunt de Monegaskische vlag snel en gemakkelijk bestellen bij Vlaggen.com. De vlag van Monaco komt in de formaten 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. 

Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Mastercard en Visa. U kunt ons voor vragen over de vlag van Monaco altijd bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Monaco” te beoordelen