Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Filipijnen

6.05

Vlag Filipijnen

Artikelnummer: vlag-filipijnen Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel de vlag van Filipijnen. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van Filipijnen is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Filipijnen op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over de Filipijnen

De Filipijnen, officieel de Republiek der Filipijnen, zijn een republiek in Zuidoost-Azië. De archipel bestaat uit 7641 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. De totale oppervlakte, wanneer je de oppervlaktes van alle eilanden bij elkaar optelt, bedraagt 300.000 km². Dat maakt de Filipijnen 7 keer zo groot als Nederland en 9 keer zo groot als België!

De Filipijnen worden omringd door Taiwan in het noorden, Indonesië, Maleisië en Brunei in het zuiden, Vietnam in het westen en China in het noordwesten.

Inwoners van het land

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en telt 1.652.171 inwoners. de stad met het hoogste inwonersaantal is Quezon City met 2.761.720 inwoners. Andere grote steden zijn: Caloocan, Davao City en Cebu City.

Als gevolg van de eeuwenlange koloniale overheersing door de Spanjaarden is het grootste deel van de inwoners van de Filipijnen katholiek: ruim 80 procent van de bevolking is volgeling van de Rooms-Katholieke Kerk in de Filipijnen. De Filipijnen zijn een presidentiële republiek. De president van de Filipijnen is zowel staatshoofd als hoofd van de regering. Daarnaast is de president opperbevelhebber van alle onderdelen van de Filipijnse krijgsmacht.

Oorsprong naam

Ruy López de Villalobos noemde tijdens zijn mislukte expeditie in 1543 de eilandengroep naar de toenmalige kroonprins van Spanje, Filips II. Daarna waren de Filipijnen ruim 300 jaar lang een Spaanse kolonie, tot de archipel in 1898 aan het eind van de SpaansAmerikaanse Oorlog in Amerikaanse handen kwam.

Over de vlag van de Filipijnen

De vlag werd in 1946 in gebruik genomen. De vlag van de Filipijnen bestaat uit twee horizontale banden in de kleuren blauw (boven) en rood. Tegen de hijszijde van de vlag is een witte driehoek geplaatst, met daarin drie sterren en een zon met acht stralen. De verhouding tussen de hoogte en de breedte van de vlag is 1:2.

Symboliek van de vlag

De vlag symboliseert “de ziel van de Filipino en de liefde voor het vaderland.” Het donkerblauwe deel staat voor vrede, waarheid en gerechtelijkheid. Het rode deel staat voor waarde en vaderlandsliefde. De witte driehoek symboliseert gelijkheid. De drie sterren in de uithoeken van de driehoek staan voor het eiland Luzon (en de eilanden eromheen) in het noorden, de centrale eilandengroep Visayas en het eiland Mindanao (en de eilanden eromheen) in het zuiden. De zon en de acht zonnestralen staan voor de provincies die als eerste de wapens opnamen tegen de Spanjaarden.

Officiële kleuren van de vlag

De officiële kleuren van de vlag van de Filipijnen zijn vastgelegd in Pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Blauw: 286 C
  • Rood: 193 C
  • Geel: 122 C

Filipijnse vlag kopen

Wil je de vlag van de Filipijnen kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van de Filipijnen aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de Filipijnse vlag, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Filipijnen” te beoordelen