Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Bangladesh

6.05

Vlag Bangladesh

Artikelnummer: vlag-bangladesh Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Bangladesh. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Wij maken de vlag van Bangladesh in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Bangladesh bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Bangladesh

Bangladesh officieel de Volksrepubliek Bangladesh, is een land in Zuid-Azië. Het land wordt aan drie zijden begrensd door India, maar heeft in het zuidoosten ook een stuk grens met Myanmar. In het zuiden heeft Bangladesh een kustlijn aan de Golf van Bengalen.

Inwoners

De hoofdstad van het land, Dhaka (Dacca), is tevens de grootste stad met maarliefst 8,9 miljoen inwoners. Verder zijn er nog 2 steden in Bangladesh die meer dan 1 miljoen inwoners heeft, namelijk: Chittagong – 2.592.000 inwoners en Narayanganj 1.572.000 inwoners.

Bangladesh is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Met 162.650.853 inwoners op 147.570 km². Binnen Bangladesh in de Islam het grootste geloof met 95%. De Overige geloven zijn Hindoeïsme 4.5%, Boeddhisme 0.6% en Christendom 0.4%. De Bengalen spreken het Bengaals (ook wel Bangla) dat geschreven wordt in een schrift dat lijkt op het Devanagari. Het Bengaals is ook de officiële taal van het land. Het Engels wordt ook nog gebruikt, voornamelijk in de opleidingsinstituten en bij de overheid. Verder spreken de meeste niet-Bengaalse moslims het Urdu.

Oorsprong naam Bangladesh

De betekenis van de naam Bangladesh is “Land van de Bengali’s.

Over de vlag van Bangladesh

De vlag van Bangladesh bestaat uit een rode cirkel op een groen veld. Op 25 januari 1972 werd de huidige vlag door het parlement aangenomen.

Symboliek van de Bengaalse vlag

Nadat de Britten zich in 1947 uit India terugtrokken, werd het land verdeeld in een boeddhistisch deel en twee islamitische delen die samen als Pakistan onafhankelijk werden. De afstand en de verschillen tussen West- en Oost-Pakistan bleken onoverbrugbaar. Na de verkiezingen van december 1970 eiste Oost-Pakistan een grotere mate van zelfbestuur. De onderhandelingen hierover liepen 25 maart 1971 vast. Nadat de volgende dag het Pakistaanse leger ingreep, verklaarde Oost-Pakistan zich onafhankelijk als Bangladesh. De burgeroorlog en de hongersnood die volgden, kostte één miljoen mensen het leven. Na ingrijpen van India werd de strijd op 16 december 1971 in het voordeel van Bangladesh beslecht.

Het groen in de vlag staat voor het groene landschap van Bangladesh. Groen, de lievelingskleur van Mohammed, is ook de kleur van de islam en symboliseert de hoop. De rode cirkel herinnert aan de revolutie en het bloed dat vloeide in de strijd voor onafhankelijkheid. Deze schijf staat niet in het midden, maar is een klein stukje naar de kant van de mast verschoven. Hierdoor ontstaat het effect dat de cirkel tóch in het midden lijkt te staan als de vlag strak wappert.

Officiële kleuren

De vlag van Bangladesh bestaat uit de kleuren:

  • Oranje: 485 C
  • Groen: 342 C

Ontwerper Bengaalse vlag

De ontwerper van de vlag van Bangladesh was Serajul Alam, wiens naam vreemd genoeg in het Nederlands ‘Het Licht van de Vlag’ betekend. op het oorspronkelijke ontwerp, dat dienst deed als opstandelingenvlag stond een gele landkaart van Bangladesh. Het was echter moeilijk om de landkaart goed op beide kanten van de vlag te krijgen.

Het ontwerp is gebaseerd op een vlag die tijdens de Bengaalse Onafhankelijkheidsoorlog gebruikt werd en een rode cirkel met oranjegele landkaart op een groene achtergrond toonde. Sinds het verwijderen van de landkaart lijkt de Bengaalse vlag op die van Japan, maar dan met een groene achtergrond in plaats van een witte. De rode cirkel staat iets naar de hijskant, zodat ze gecentreerd lijkt wanneer de vlag wappert.

Vlag van Bangladesh kopen

Wil je nou de vlag van Bangladesh kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn. Wij bieden de vlag van Bangladesh aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm.

Mocht je nog vragen hebben over de vlag van Bangladesh, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Bangladesh” te beoordelen