Andere suggesties…

29.0042.00
59.0062.00
6.05

Vlag Verenigd Koninkrijk

(2 klantbeoordelingen)
Artikelnummer: vlag-verenigd-koninkrijk Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Verenigd Koninkrijk. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van Verenigd Koninkrijk is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Verenigd Koninkrijk op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk, officieel het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, afgekort VK is een soevereine staat in West-Europa. Het Verenigd Koninkrijk omvat in totaal vier constituerende landen: Engeland in het midden en zuiden, Schotland in het noorden, Wales in het westen en Noord-Ierland in het noordwesten.

Met ongeveer 65,8 miljoen inwoners, gelegen tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Door de verovering van wereldwijde koloniën was het Verenigd Koninkrijk in de 19e eeuw het centrum van een wereldrijk, het Britse Rijk. Dit rijk ging tijdens de 20e eeuw verloren, hoewel het VK nog lange tijd als grote mogendheid heeft gegolden. Het land speelde een beslissende rol in beide wereldoorlogen.

Het land ervoer, net als de rest van West-Europa, sterke economische groei in de tweede helft van de twintigste eeuw. De Britse economie ontwikkelde zich met name sterk in de dienstensector en de hoofdstad Londen groeide uit tot het grootste financiële centrum in Europa. De Britten stemden er in 2016 per referendum voor de Europese Unie te verlaten. Die uittreding (de brexit) vond plaats in 2020, waarna een onderhandelingsproces met Europa begon over de toekomstige betrekkingen

Over de inwoners

Londen is zowel de hoofdstad als de grootste stad binnen het Verenigd Koninkrijk. Andere grote Britse steden zijn onder meer Birmingham, Glasgow, Sheffield, Edinburgh, Liverpool, Manchester en Leeds.

De bevolking bestaat voor 91% uit Britten, te weten 81% Engelsen en 9,6% Schotten. Naast dit aantal zijn er nog grote migrantengroepen aanwezig, veelal uit Pakistan, India, China, Ierland, Australië en Bangladesh. De officiële taal in het gehele Verenigd Koninkrijk is het Engels, ook wel Brits-Engels genoemd.

Oorsprong naam

Voor het ontstaan van de naam moest er gewacht worden op de Acts of Union van 1707 die de geboorte inluidde van het Koninkrijk Groot-Brittannië. Van een “Verenigd Koninkrijk” werd pas sprake in 1801, na een juridische coup door William Pitt die het Ierse parlement dwong om het koninkrijk Ierland te verenigen met Groot-Brittannië.

Over de vlag van het Verenigd Koninkrijk

De vlag is aangenomen in 1801. De vlag is niet symmetrisch. De brede witte streep (van het Sint-Andrieskruis) moet boven de schuine rode streep (van het Sint-Patrick Kruis) in de broeking (de kant bij de vlaggenstok) liggen. Dit is belangrijk wanneer de vlag ondersteboven wordt gehangen als noodsignaal. Door de asymmetrie wil men de indruk vermijden dat het ene kruis boven het andere ligt.

Symboliek van de vlag

De vlag is tot stand gekomen door de vlaggen en kleuren van Schotland, Engeland en Noord-Ierland samen te voegen en daaruit is de Union vlag gekomen.

Officiële kleuren

De kleuren van de Union vlag zijn:

  • Wit: #FFFFFF
  • Blauw: 280 C
  • Rood: 186 C

Ontwerper vlag Verenigd Koninkrijk

De Union Flag ontstond toen koning Jacobus VI van Schotland ook Jacobus I van Engeland werd op 12 april 1606. Het rode Sint-Joriskruis van de vlag van Engeland werd op de vlag van Schotland geplakt. De achtergrond van de Union Flag is echter een dieper blauw dan dat van de Schotse vlag. De vlag van Wales werd niet opgenomen in de Union Flag, aangezien Wales al veel vroeger geannexeerd was door Engeland, onder Eduard I van Engeland.

De Union Flag werd geassocieerd met het Britse koningshuis, en is in feite geen nationale vlag. In 1908 werd echter besloten dat de Union Flag gezien zou moeten worden als de nationale vlag. Burgers mochten de vlag onbeperkt gebruiken, hoewel op schepen het gebruik aan strengere regels was onderworpen (zie Britse vaandels).

Vlag het Verenigd Koninkrijk kopen

Ben je op zoek naar de vlag van het Verenigd Koninkrijk? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van Verenigd Koninkrijk aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de vlag van het Verenigd Koninkrijk, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem dan contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

2 beoordelingen voor Vlag Verenigd Koninkrijk

  1. hans van kessel geverifieerde eigenaar |

    hans van kessel (geverifieerde eigenaar)

  2. Agnes geverifieerde eigenaar |

    Agnes (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen