Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Australië

6.05

Vlag Australië

Artikelnummer: vlag-australie Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Australië. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Via onze webshop bestelt de vlag van Australië van hoogwaardige kwaliteit. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Australië op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Australië

Australië haar officiële naam luidt het Gemenebest van Australië. Australië ligt op het zuidelijk halfrond en bestaat naast het vasteland uit vele kleine eilandjes waarvan Tasmanië het grootst is. Australië ligt ten noordwesten van Nieuw-Zeeland en ten zuiden van Indonesië, Oost-Timor en Papua-Nieuw-Guinea.

Het land kent een oppervlakte van 7,7 miljoen km² (op 5 na grootste oppervlakte van een land ter wereld) en telt meer dan 25 miljoen inwoners waarvan meer dan 50% christelijk is. Het grootste gedeelte van de bevolking woont in de steden zoals: Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide.

Oorsprong naam

Australië heeft haar naam te danken aan een vermeend continent: terra australis incognita. Deze term kan letterlijk worden vertaald naar “onbekend zuidelijk land”. Deze term stamt van Ptolemeus, een Griekse astroloog, astronoom, geograaf, wiskundige en muziektheoreticus die leefde in Alexandrië, die dacht dat de Indische Oceaan door land omgeven was. Hij plaatste Terra Australis aan zijn zuidrand. Nadat Abel Tasman Nieuw-Zeeland ontdekte werd dit ook gezien als een deel van Terra Australis.

Over de vlag van Australië

De vlag van Australië werd officieel aangenomen in 1901. Er is sinds 3 september 1996 een National Flag Day in Australië. Het doel van deze dag is het herdenken van de aanname van de Australische vlag. De National Flag Day is echter geen nationale vrije dag.

Symboliek vlag Australië

De vlag is donkerblauw en bevat de Union Flag in een kanton aan de hijskant. Onder de Union Flag staat de Ster van Gemenebest weergegeven. De overige helft van de vlag bevat witte sterren in variërende grootte; zij vertegenwoordigen het Zuiderkruis.

Union Flag

De Union Flag is de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. De Union Flag wordt door veel ex-kolonies gebruikt in zijn/haar vlag. Naast Australië zie je dit bijvoorbeeld ook terug bij landen als: Nieuw-Zeeland, Tuvalu en Fiji.

Ster van Gemenebest

De ster van Gemenebest (Commonwealth Star) of Federatiester (Federation star) symboliseert de vereniging van de Britse gebieden in Australië tot een onafhankelijke federatie. De ster bevat 7 punten. 6 punten staan voor de oorspronkelijke gebiedsdelen van het land, het zevende punt symboliseert de overige gebiedsdelen.

Zuiderkruis

Het Zuiderkruis is het helderste sterrenbeeld dat vanaf het zuidelijk halfrond zichtbaar is. Op basis van de plekken van de sterren in het Zuiderkruis zijn de locaties en groottes bepaald van de sterren op de Australische vlag.

Alpha Crucis

 • zevenpuntige ster;
 • recht boven het midden van de (van voren gezien) rechter helft op 1/6 van de bovenkant;

Beta Crucis

 • zevenpuntige ster;
 • vanuit het midden van de (van voren gezien) rechterhelft een kwart naar links en 1/16 omhoog;

Gamma Crucis

 • zevenpuntige ster;
 • recht onder het midden van de (van voren gezien) rechter helft, op 1/6 van de onderkant;

Delta Crucis

 • zevenpuntige ster;
 • vanuit het midden van de (van voren gezien) rechterhelft 2/9 naar rechts en 31/240 omhoog;

Epsilon Crucis

 • vijfpuntige ster;
 • vanuit het midden van de (van voren gezien) rechterhelft 1/10 naar rechts en 1/24 naar beneden.

Officiële kleuren vlag

De kleuren van de vlag van Australië zijn niet officieel vastgelegd in de wet. De kleuren zijn inmiddels echter wel vastgelegd in Pantone. In Pantone-codering hebben de kleuren de volgende codes meegekregen:

 • Wit: opaque
 • Rood: 185C
 • Blauw: 280C

Vlaginstructies Australië

De vlaginstructies van Australië staan weergegeven in een document genaamd: The Australian Nation Flag. Deze richtlijnen stellen bijvoorbeeld dat er elke dag gevlagd mag worden met de Australische vlag, de Aboriginals vlag en de Straat Torres Eilanders vlag.

De vlag moet altijd op een belangrijkere positie dank elk andere vlag hangen. Daarnaast moet de vlag vrijuit kunnen wapperen. De vlag moet ten slotte altijd aanwezig zijn bij referendums, verkiezingen en overheidsgebouwen.

De Australische vlag mag bovendien zonder toestemming gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Het is wel belangrijk dat de vlag op een waardige manier wordt behandeld. Door verschillende politici zijn pogingen gedaan om het strafbaar te maken wanneer de Australische vlag wordt geschonden. Dit echter zonder succes.

Halfstok

In de volgende situaties moet de vlag van Australië halfstok:

 • Bij de dood van de vorst. In dat geval moet de vlag halfstok vanaf het moment van het bekendmaken van het overlijden tot en met het einde van de begrafenis);
 • Bij de dood van een lid van de koninklijke familie;
 • Bij de dood van een (voormalige) gouverneur-generaal;
 • Bij de dood van een belangrijke Australiër (of een belangrijke lokale persoonlijkheid);
 • Bij de dood van een staatshoofd van een staat waarmee Australië diplomatieke relaties heeft (op de dag van de begrafenis);
 • Op 25 april tijdens Anzac Day tot twaalf uur ‘s middags;
 • op 11 november tijdens Remembrance Day gaat de vlag tot 10.30 helemaal bovenaan de vlaggenmast en van 10.30 tot 11.30 halfstok. Daarna hangt de vlag weer in de top.

Vlag Australië kopen

De vlag van Australië is een must voor iedereen die woonachtig of afkomstig is uit Australië. De vlag is beschikbaar in 4 formaten. Daarnaast verkopen wij ook de tafelvlag van Australië. Mocht je nog geen vlaggenstok hebben; dan kun je daarvoor ook bij Vlaggen.com terecht.

Wij zijn al 60 jaar vlaggenproducent en hebben verschillende Australische vlaggen reeds mogen produceren. Onze vlaggen worden op werkdagen, wanneer er voor 15:00 besteld is, binnen 48 uur geproduceerd en geleverd.

Meer weten over onze vlaggen of een vraag over de Australische vlag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder!

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Oceanië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Australië” te beoordelen