Andere suggesties…

6.05

Vlag Nieuw-Zeeland

Artikelnummer: vlag-nieuw-zeeland Categorieën: ,

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u de vlag van Nieuw-Zeeland. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! Via onze webshop bestelt de vlag van Nieuw-Zeeland van hoogwaardige kwaliteit. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Nieuw-Zeeland op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land gelegen in de zuidwestelijke Stille Oceaan, ten oosten van Australië. Het bestaat uit twee hoofdeilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland, en tal van kleinere eilanden. Nieuw-Zeeland ligt ongeveer 1.500 kilometer ten oosten van Australië en ongeveer 1.000 kilometer ten zuiden van Nieuw-Caledonië.
Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 270.000 vierkante kilometer. Dat is ongeveer net zo groot als Burkina Faso en Gabon. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington, gelegen op het Zuidereiland. De grootste stad is echter Auckland City met bijna 450.000 inwoners. Nieuw-Zeeland is een populair toeristisch bestemming vanwege zijn prachtige natuur, met bergachtige landschappen, glooiende heuvels en schitterende kustgebieden.

Geschiedenis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de dertiende eeuw, toen het land werd ontdekt door Polynesische kolonisten. Deze kolonisten vestigden zich in Nieuw-Zeeland en stichtten verschillende stammen, waaronder de Maori. De Maori vormden de belangrijkste bevolkingsgroep in Nieuw-Zeeland tot de zeventiende eeuw, toen het land werd ontdekt door Europeanen
In het jaar 1642 werd Nieuw-Zeeland ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Eind achttiende eeuw vestigden Britse kolonisten zich in het land en stichtten de eerste Europese nederzettingen. In 1840 werd Nieuw-Zeeland een Brits kolonie en in 1907 werd het een onafhankelijk land binnen het Britse Gemenebest.
In de loop van de 20e eeuw ontwikkelde Nieuw-Zeeland zich tot een moderne en welvarende natie. Het land speelt een belangrijke rol in de regionale politiek en economie van de Stille Oceaan en is een lid van verschillende internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties en de Wereldhandelsorganisatie.

Oorsprong naam Nieuw-Zeeland

De naam Nieuw-Zeeland komt van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman, die het land in 1642 voor het eerst ontdekte. Toen Tasman het land ontdekte, noemde hij het “Zeeland”, naar de provincie in Nederland waar hij vandaan kwam. Dit werd later “Nieuw-Zeeland” genoemd om het te onderscheiden van de provincie Zeeland in Nederland.
De Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, noemden het land “Aotearoa”, wat “land van de lange witte wolk” betekent. Dit verwijst naar de prachtige witte wolken die vaak boven het land te zien zijn. In de Maori-cultuur is Aotearoa een belangrijke naam en wordt het nog steeds gebruikt om het land te benoemen.

Nieuw-Zeeland trivia

In Nieuw-Zeeland wonen 5.136.000 mensen.
Nieuw-Zeeland is een van de meest geïsoleerde landen ter wereld. Er zit 2000 kilometer tussen het land en de dichtstbijzijnde bewoonde plaats.
Het nationale symbool van Nieuw-Zeeland is de kiwi. Dit is de kleinste loopvogel ter wereld en ze komen van nature alleen voor in Nieuw-Zeeland.
De bekende filmtrilogiën ‘‘Lord of the Rings’’ en ‘‘The Hobbit’’ zijn voor een groot gedeelte opgenomen in Nieuw-Zeeland.
Ongeveer 68% van de Nieuw-Zeelanders is van Europese oorsprong.
De populairste sport in Nieuw-Zeeland is Rugby. De ‘‘All blacks’’, zoals het rugbyteam heet, boekte vele internationale successen. Voor hun wedstrijden doet het team altijd de Haka, dit is een ceremoniële dans van de Maori.

Over de vlag van Nieuw-Zeeland

De vlag van Nieuw-Zeeland bestaat uit de kleuren rood, blauw en wit met linksboven in het kanton de Britse vlag. De blauwe kleur staat symbool voor de lucht en de zee en is afgeleid van de vlag van de Nieuw-Zeelandse Royal Navy. De sterren staan voor de vier helderste sterren van het sterrenbeeld Zuiderkruis. Dit sterrenbeeld kun je ook terugvinden in de vlaggen van Australië, Brazilië, Samoa en Papoea-Nieuw-Guinea. De Britse vlag, ook wel de Union Jack genoemd, staat voor Nieuw-Zeeland’s historische banden met het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest.
De vlag van Nieuw-Zeeland werd voor het eerst ingevoerd in 1902, toen het land een onafhankelijke natie binnen het Britse Gemenebest werd. Het is sindsdien de nationale vlag van Nieuw-Zeeland geweest en wordt met trots gedragen door de Nieuw-Zeelanders. De vlag is ook een belangrijk symbool van de nationale identiteit van het land en wordt veel gebruikt bij nationale feestdagen en andere belangrijke gelegenheden.

De officiële kleuren van de vlag van Nieuw-Zeeland.

De officiële kleuren van de Nieuw-Zeelandse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Blauw: 280 C
Rood: 186 C
Wit: opaque

Online de Nieuw-Zeelandse vlag bestellen

Je kunt de Nieuw-Zeelandse vlag en vele andere vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Gebruik onze meethulp om te checken welke afmetingen jij nodig hebt.
Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Oceanië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Nieuw-Zeeland” te beoordelen